32 κρούσματα σε οίκο ευγηρίας στο Περιστέρι – Καταγγελία συγγενών πως δεν ενημερώθηκαν

Σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό 32 κρουσμάτων κορωνοϊού στο γηροκομείο «ΣΤΟΡΓΗ» στο Περιστέρι σε ηλικιωμένους και στο προσωπικό.

18 φιλοξενούμενοι της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων έχουν ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομείο αναφοράς, με την διεύθυνση της δομής να μην είχε ενημερώσει τους συγγενείς των τροφίμων.

Αυτό ισχυρίστηκε στο MEGΑ, ο Παναγιώτης Γαλάτης ο οποίος κατήγγειλε πως εδώ και μέρες δεν έχει επικοινωνία με την μητέρα του που φιλοξενείται στο γηροκομείο. Σημειώνεται ότι ο κ. Γαλάτης πριν από λίγες μέρες έχασε τον αδελφό του, επίσης τρόφιμο του γηροκομείου.

«Στις 13 Φεβρουαρίου με πήρε η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου και μου είπε ότι ο αδερφός μου δεν είναι καλά και θα τον στείλει στο νοσοκομείο Αττικό. Μου είπε να μην πάω γιατί λόγω κορωνοϊού απαγορεύεται το επισκεπτήριο. Επειδή είμαι νοσηλευτής με έζωσαν τα φίδια. Όταν πήγα στο νοσοκομείο έμαθα ότι ο αδερφός μου έφθασε νεκρός εκεί με ανακοπή. Του έκαναν τεστ rapid που βγήκε θετικό, ενώ θα του έκαναν και μοριακό τεστ» σημείωσε ο Παναγιώτης Γαλάτης.

Οι 25 κρίθηκε ότι πρέπει να μεταφερθούν σε νοσοκομείο. Ήδη, 18 ασθενείς μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία «Αττικόν» και «Αγία Όλγα».