Σήμερα το τελευταίο αντίο στην 9χρονη που έφυγε από αλλεργικό σοκ

Απέραντη θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος της 9χρονης μαθήτριας από το Βελεστίνο, η οποία υπέστη αλλεργικό σοκ στις 25 Ιανουαρίου. Νοσηλευόταν σε ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και έπεσε σε κώμα όμως χθες το μεσημέρι έχασε τη μάχη για τη ζωή καθώς αυτό το διάστημα υπέστη τέσσερις φορές καρδιακή ανακοπή.

Ad - Διαφήμιση

Το 9χρονο κορίτσι έπαθε αλλεργικό σοκ από γλυκό που έφαγε στο σχολείο της το οποίο έφερε συμμαθήτριά της που γιόρταζε. Οι εκπαιδευτικοί, γνωρίζοντας πως έχει αλλεργίες, την ρώτησαν αν επιτρέπεται να φάει το συγκεκριμένο γλυκό και η 9χρονη απάντησε πως το είχε ξαναφάει και δεν υπήρχε πρόβλημα. Ωστόσο, λίγα λεπτά μετά άρχισε να αισθάνεται δυσφορία και η δασκάλα του μαζί με τον διευθυντή του σχολείου, ειδοποίησαν τον πατέρα της. Είχε μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας στο Βελεστίνο και από εκεί στο Αχιλλοπούλειο νοσοκομείο Βόλου, πριν μεταφερθεί στην Θεσσαλονίκη.

Οι γιατροί τις τελευταίες ημέρες έκαναν μεγάλη προσπάθεια να ξυπνήσουν το παιδί από το κώμα στο οποίο βρισκόταν όμως δεν τα κατάφεραν και χθες στις 2 το μεσημέρι άφησε την τελευταία της πνοή.

Ο πατέρας της, λίγες ημέρες πριν χάσει το παιδί του, θέλησε να ευχαριστήσει τον κόσμο για την στήριξή του. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε όσους μας στηρίζουν. Με κάθε σεβασμό και εκτίμηση σε εκείνους που μας αγκάλιασαν, θέλω να γνωρίζουν πως δεν είμαι σε θέση να απαντώ σε μηνύματα. Είναι δύσκολες πολύ οι ώρες. Η μικρούλα μου (μας για πολλούς), δίνει μία άνιση μάχη. Εύχομαι σε όλους τα καλύτερα. Όποιος μπορεί και θέλει, ας συνεχίσει με τον τρόπο του να προσεύχεται για εκείνη. Σίγουρα οι φίλοι, παλιοί και νέοι που έκανα, είναι μες στην καρδιά μου.»

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι Δευτέρας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Βελεστίνου, οι γονείς και οι υπόλοιποι συγγενείς της θα της πουν το τελευταίο αντίο.