ΗΠΑ: Αθωώθηκε ο Τραμπ για την υποκίνηση της εισβολής της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο

Η Γερουσία των ΗΠΑ ψήφισε την απαλλαγή του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από την κατηγορία της υποκίνησης της εισβολής της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο.

Συνολικά 57 Γερουσιαστές ψήφισαν για την καταδίκη του Ρεπουμπλικανού πρώην προέδρου, με επτά Ρεπουμπλικάνους να ψηφίζουν μαζί με τους Δημοκρατικούς υπέρ της καταδίκης του Τραμπ. Άλλοι 43 Ρεπουμπλικάνοι ψήφισαν κατά.

Για την καταδίκη του πρώην προέδρου χρειάζονταν τα δύο τρίτα της Γερουσίας. Έπρεπε δηλαδή να βρεθούν τουλάχιστον 17 ψήφοι από τους Ρεπουμπλικάνους ώστε να επιτευχθεί η πλειοψηφία των 2/3.

Παρόλο όμως που ο Τραμπ μπορεί να χαίρεται επειδή δεν καταδικάστηκε για τον ρόλο του στις ταραχές και την εισβολή στο Καπιτώλιο, η πολιτική του εικόνα δέχτηκε το πιο σοβαρό πλήγμα.

Κλεισμένος στο θέρετρό του στη Φλόριντα όπου μετακόμισε μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Τζο Μπάιντεν, και δίχως πρόσβαση σε κάποια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης λόγω αποκλεισμού του, ο  Τραμπ εξέδωσε γραπτή δήλωση το Σάββατο για την αθώωσή του.

Όπως είπε, η δίκη στη Γερουσία ήταν άλλη μια φάση του «μεγαλύτερου κυνηγιού μαγισσών στην ιστορία της χώρας μας». Ανυπομονώ να συνεχίσουμε το απίστευτο ταξίδι μας μαζί για να επιτύχουμε το αμερικανικό μεγαλείο για όλους τους ανθρώπους μας είπε μεταξύ άλλων.