Ρεπορτάζ: Νέα στοιχεία για την επίθεση στα νεαρά παιδιά την Κυριακή στο Άλσος Περιστερίου

Τι πρέπει να γίνει για να σταματήσει η δράστη αυτών των ανθρώπων που είναι γνωστοί και δρουν ανενόχλητοι; Να θρηνήσουμε θύματα ή να βρεθεί κάποιος αθώος κατηγορούμενος επειδή θα αντισταθεί για να υπερασπιστεί τον εαυτό του;

Το απόγευμα της Κυριακής, στην οδό Αγίου Βασιλείου στο ύψος του νεκροταφείου δυο νεαρά παιδιά 17 – 18 ετών που περπατούσαν στο πεζοδρόμιο δέχτηκαν επίθεση από τρία άτομα με σουγιά ζητώντας τους χρήματα και κινητά. Τα παιδιά τους έδωσαν τα χρήματα αλλά δεν έδιναν τα κινητά και στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν έτρεξαν και το ένα θύμα μπήκε στο φυλάκιο στο Άλσος Περιστερίου μαζί με τη φύλακα της βάρδιας και έκλεσαν την ξύλινη πόρτα και το άλλο θύμα έτρεξε πιο κάτω και μπήκε σε ένα σουβλατζίδικο. Οι τρεις δράστες τους κυνήγησαν και αφού είδαν το θύμα να μπαίνει στο φυλάκιο χωρίς δισταγμό έσπασαν τη ξύλινη πόρτα. Η φύλακας της βάρδιας που έτυχε να είναι γυναίκα έντρομη έβαλε τις φωνές, μαζεύτηκε κόσμος και έφυγαν και πήγαν έξω από το σουβλατζίδικο επιδικνύοντας τον σουγιά φοβερίζοντας το θύμα. Στο σημείο έσπευσε γρήγορα δύναμη της αστυνομίας αλλά οι δράστες τράπηκαν σε φυγή χωρίς να εντοπιστούν. Στις φωτογραφίες που ακολουθούν φαίνεται η παραβίαση της ξύλινης πόρτας του φυλακίου καθώς την έσπασαν οι δράστες στην προσπάθειά τους να την ανοίξουν.

Τα νέα στοιχεία είναι πως τα θύματα έδωσαν κατάθεση στην ασφάλεια Περιστερίου και αφού αναγνωρίστηκαν οι δράστες από φωτογραφίες η αστυνομία οδηγήθηκε σε αυτούς οι οποίοι έχουν απασχολήσει πολλές φορές τις αρχές για παρόμοια περιστατικά αλλά ο νόμος τους δίνει το δικαίωμα με μια σύσταση να κυκλοφορούν ανενόχλητοι και να συνεχίζουν τη δράση τους. Το ίδιο βράδυ στην ασφάλεια έφτασαν ακόμα δυο περιστατικά παιδιών. Το ένα μάλιστα έντρομο δήλωσε πως του έκλεψαν οι ίδιοι δράστες κινητό, χρήματα και τον ξυλοκόπησαν. Τις προηγούμενες μέρες ίδιο περιστατικό έγινε και στη χωράφα και αφού έκλεψαν το παιδί του πήραν και ρούχα και παπούτσια.

Φοβόμαστε να αφήσουμε τα παιδιά μας να πάνε μισή ώρα για περπάτημα και τους δημιουργούμε το αίσθημα της τρομοκρατίας στη γειτονιά τους.  Ας γίνει επιτέλους κάτι πριν είναι αργά!!!!!!!!!!!!

.