Έρευνα για τα αίτια θανάτου στη θάλασσα του Σήφη Βαλυράκη

Τα αίτια θανάτου του Σήφη Βαλυράκη που βρέθηκε νεκρός το βράδυ της Κυριακής σε νησάκι απέναντι από την Ερέτρια ερευνούν οι αρχές.

Ad - Διαφήμιση

Νωρίτερα είχε εντοπιστεί το σκάφος του προσαραγμένο σε άλλη νησίδα με αναμμένη μηχανή.

Ο 77χρονος πρώην υπουργός εντοπίστηκε νεκρός από το Λιμενικό Σώμα, ενώ αγνοείτο από το μεσημέρι της Κυριακής. Το Λιμενικό βρήκε τη σωρό του κοντά στο μικρό νησί Πεζονήσι Ερέτριας (Νησί των Ονείρων). Ο άτυχος άνδρας φορούσε καταδυτική στολή, σχεδόν 1 μίλι μακριά από το σημείο που βρέθηκε το σκάφος του, ενώ φέρει χτυπήματα στο κεφάλι από προπέλα και έχει ακρωτηριαστεί ένα δάχτυλο του αριστερού του χεριού.

Σύμφωνα με στελέχη του λιμενικού, ο 77χρονος πιθανότατα γλίστρησε από κάποια αιτία από το σκάφος και έπεσε στη θάλασσα με αποτέλεσμα το φουσκωτό να συνεχίσει την πορεία του.

Περισσότερες απαντήσεις στα αίτια του θανάτου του πρώην υπουργού αναμένεται να ρίξει η νεκροψία – νεκροτομή.

Δεύτερο πιθανό σενάριο είναι το σκάφος του πρώην υπουργού να συγκρούστηκε με άλλο σκάφος και ο 77χρονος να έπεσε στο νερό λόγω της σύγκρουσης και να τραυματίστηκε από την προπέλα του άλλου σκάφους.

Ο πρώην υπουργός έχει εξοχικό σπίτι στην Ερέτρια όπου και βρέθηκε το Σαββατοκύριακο και είχε πάει βόλτα με το φουσκωτό σκάφος του στα νησάκια απέναντι από την Ερέτρια.

Σύμφωνα με τη σύζυγό του, ο Σήφης Βαλυράκης είχε αναχωρήσει στις 2:00 το μεσημέρι από την Ερέτρια με φουσκωτό σκάφος το οποίο βρέθηκε αργότερα από ένα αλιευτικό, προσαραγμένο νοτιοανατολικά στη νησίδα Αγία Τριάδα (Ασπρονήσι) χωρίς επιβάτες, με τη μηχανή να δουλεύει και με δύο ψαροντούφεκα στο εσωτερικό του.

Η σύζυγός του τηλεφώνησε στο λιμενικό για να εκφράσει την αγωνία της για το γεγονός πως ο πρώην υπουργός δεν επέστρεφε. Και κυρίως, δεν την είχε ενημερώσει ότι θα αργούσε.

Ένα ελικόπτερο του Πολεμικου Ναυτικού, δύο περιπολικά σκάφη και δύο αλιευτικά συμμετείχαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του Χανιώτη πρώην υπουργού, όπως επίσης το ΕΣΔΔΕ (Εθελοντικό σώμα δασοπροστασίας διάσωσης Εύβοιας) και η SAR 312 (Ομάδα Διάσωσης Ευβοίας) από το Αλιβέρι.