“Έφυγε” ο καθηγητής που θα θυμούντε πάντα οι μαθητές του, Θοδωρής Αυγέρος

Έφυγε, εχθές, νωρίς από τη ζωή ο καθηγητής Φυσικής που δίδαξε πολλές γενιές στο Περιστέρι και συγκεκριμένα στα σχολεία της χωράφας και ήταν πάντα κοντά στα παιδιά με κατανόηση στην ανωριμότητα της ηλικίας του. Ήταν ένας αγωνιστής.

Η κηδεία θα είναι πολιτική και θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στις 12 μ., στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου.

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου

Έφυγε ο σύντροφος Θοδωρής Αυγέρος- Πάντα παρών στους αγώνες του Περιστερίου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου αποχαιρετά με θλίψη τον σύντροφο Θοδωρή Αυγέρο που έφυγε νωρίς από τη ζωή αφήνοντας στους συντρόφους και στην οικογένεια του μια πλούσια παρακαταθήκη αγώνων και προσφοράς.

Η ζωή και η δράση του Θοδωρή ήταν συνυφασμένη με το λαϊκό κίνημα του Περιστερίου. Πρωτοπόρος αγωνιστής εκπαιδευτικός, άξιος απόγονος ενός αντιστασιακού αγωνιστή με πολύχρονες φυλακίσεις και εξορία, μπροστάρης δημοτικός σύμβουλος. Με μια λέξη: κομμουνιστής.

Οι μαθητές και οι συνάδελφοι του στο 10ο Λύκειο θα τον θυμούνται για την ακούραστη συμμετοχή του σε όλους τους αγώνες για το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν παιδεία , για την ανέγερση νέου σχολείου και για τόσα άλλα.

Οι Περιστεριώτες θα τον θυμούνται ως δημοτικό σύμβουλο με την παράταξη του ΚΚΕ στο Περιστέρι από το 1986 μέχρι την τετραετία 1996-2000 καθώς και ως υποψήφιο στις βουλευτικές εκλογές και με τη Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια.

Όλοι θα τον θυμόμαστε ως γ.γ της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ που συνέβαλε στην ανάδειξη της αγωνιστικής ιστορίας της πόλης του Περιστερίου. Με παραδειγματική επιμονή και προσήλωση, ο Θοδωρής κατάφερε να συγκεντρώσει πολύτιμο αρχειακό υλικό για την Εθνική Αντίσταση στο Περιστέρι καθώς και για άλλες ιστορικές στιγμές του λαικού κινήματος. Σήμερα τα αρχεία που με τόσο μεράκι και μεθοδικότητα συγκέντρωσε κοσμούν το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης και το Αρχείο του ΚΚΕ. Έγραψε ένα βιβλίο-λεύκωμα για την ιστορία του ΚΚΕ τη δεκαετία 1940-49, με πολλά αξιόλογα στοιχεία ειδικά για τη δράση του κόμματος στο Περιστέρι.

Η απώλεια του συντρόφου Θοδωρή Αυγέρου μας γεμίζει πόνο για ένα κενό που θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να μη φανεί.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στη σύζυγό του, συντρόφισσα Κατερίνα και στις κόρες του Νίκη και Γωγώ.

Γιώργος Σιδέρης

Στέλιος Μπούσουλας

Χρήστος Μαργανέλης

Φίλιππος Φλουσκούνης

Ανακοίνωση από το Δ.Σ της Α΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι)

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι)  αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τον συνάδελφο Θοδωρή Αυγέρο, που έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή. Ο συνάδελφος από οικογένεια αγωνιστών, υπήρξε για χρόνια μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ μας και δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου και έδρασε πρωτοπόρα μέσα από τις γραμμές του συνδικαλιστικού κινήματος με καθημερινή παρουσία, δράση και προσφορά.

Το ΔΣ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Η ΤΕ Περιστερίου – Ν/Δ Συνοικιών αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Ο σ. Θοδωρής Αυγέρος γεννήθηκε στις 18 Ιουνίου του 1957. Παιδί αντιστασιακού πατέρα με πολύχρονες φυλακίσεις και εξορία. Φοιτητής στο Φυσικό της Αθήνας το 1975 και ταυτόχρονα μέλος της ΚΝΕ, και λίγο αργότερα μέλος του Κόμματος. Υπεύθυνος στο Φυσικό σαν μέλος του Τομέα της ΚΝΕ. Από το 1977 οργανωτικά ανήκει στο Περιστέρι, με τη χρέωση του Γραμματέα στην ΚΟΒ Ιερόθεου. Υπήρξε επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου, ξεκινώντας από το 1986 με τη διοίκηση του Δ. Φωλόπουλου, και συνέχισε μέχρι την τετραετία 1996 – 2000.

Στο 13ο Συνέδριο του Κόμματος έδωσε τη μάχη, ως εκλεγμένος αντιπρόσωπος από το Περιστέρι, για να επικρατήσει η επαναστατική γραμμή του Κόμματος.

Από το 1991 υπήρξε καθηγητής στο 10ο Λύκειο Περιστερίου, μπροστάρης σε όλους τους αγώνες καθηγητών και μαθητών, ειδικά για την ανέγερση του 10ου Λυκείου.

Για πάνω από 10 χρόνια συμμετείχε και δρούσε στο χώρο της Εθνικής Αντίστασης, όπου ήταν εκλεγμένος στη θέση του γγ της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ. Ανέπτυξε ισχυρούς δεσμούς με τον περιστεριώτικο λαό, ιδιαίτερα με τους αντιστασιακούς, οι οποίοι του εμπιστεύτηκαν κειμήλια από τη ζωή τους, που βρίσκονται στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι αλλά και στο Αρχείο του Κόμματος.

Εγραψε ένα βιβλίο – λεύκωμα για την Ιστορία του Κόμματος τη δεκαετία 1940 – ’49, με πολλά αξιόλογα στοιχεία ειδικά για τη δράση του Κόμματος στο Περιστέρι.

Υπήρξε υποψήφιος του Κόμματος και στις βουλευτικές, καθώς και στις περιφερειακές εκλογές.

Ολη του η ζωή δοσμένη στο Κόμμα, μπροστάρης στους αγώνες».

Τον σύντροφο Θ. Αυγέρο αποχαιρετά και η Κεντρική Διοίκηση της ΠΕΑΕ – ΔΣΕ, που ήταν Γραμματέας στο ΔΣ της, ξεχωρίζοντας μεταξύ άλλων την προσφορά του μέσα από το Παράρτημα Περιστερίου της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, όπου πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Μουσείου της Εθνικής Αντίστασης, μέσα από το οποίο πλήθος νέων που το επισκέπτονται μαθαίνουν για την αληθινή Ιστορία της Εθνικής Αντίστασης και του Β’ Παγκοσμίου πολέμου.

Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Περιστερίου αποχαιρετούν τον «πρωτοπόρο αγωνιστή εκπαιδευτικό», τον «μπροστάρη δημοτικό σύμβουλο» από το 1986 μέχρι την τετραετία 1996 – 2000, τονίζοντας ότι ο σ. Θοδωρής «φεύγει» από τη ζωή αφήνοντας «στους συντρόφους και στην οικογένειά του μια πλούσια παρακαταθήκη αγώνων και προσφοράς».

Προσφορές στη μνήμη του σ. Θοδωρή Αυγέρου

Η οικογένεια του σ. Θοδωρή Αυγέρου επιθυμεί αντί στεφάνων να δοθούν χρήματα στο ΚΚΕ, ενώ στη μνήμη του προσφέρει στο Κόμμα 500 ευρώ.

Στη μνήμη του σ. Θοδωρή Αυγέρου ο Στέφανος Λουκάς προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ, αναφέροντας: «Θοδωρή, θα σε θυμάμαι πάντα έτσι όπως σε γνώρισα, με αταλάντευτη πίστη στο ΚΚΕ και στους σκοπούς του και ακούραστο μαχητή στους αγώνες».