Σχόλιο των ΚΟ Περιστερίου Αττικής του ΚΚΕ για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου

Σε σχόλιό τους οι ΚΟ Περιστερίου Αττικής του ΚΚΕ, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη στο Κέντρο Υγείας της πόλης, σημειώνουν:

Ad - Διαφήμιση

«Αποτελούν πρόκληση για τους λαϊκούς ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στο Περιστέρι οι δηλώσεις του πρωθυπουργού στο ΚΥ Περιστερίου. Ο εμβολιασμός δεν μπορεί να γίνει πλυντήριο για την εγκληματική πολιτική όλων των κυβερνήσεων στην Υγεία και ιδιαίτερα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Αν δεν γνωρίζει ο κος Μητσοτάκης να τον ενημερώσουμε ότι:

  • Το Κέντρο Υγείας που επισκέφθηκε λειτουργεί υποστελεχωμένο με λίγες ειδικότητες γιατρών, πολλές φορές συμβασιούχων. Δεν μπορεί να καλύψει βασικές ανάγκες του περιστεριώτικου λαού.
  • Βρίσκεται μέσα σε μια περιοχή όπου υπάρχουν εργοστάσια και βιοτεχνίες που δουλεύουν χιλιάδες εργάτες και δεν μπορεί να ανταποκριθεί αν χρειαστεί να καλύψει εργατικά ή άλλα ατυχήματα.
  • Το άλλο Κέντρο Υγείας (πρώην ΙΚΑ) στο Περιστέρι λειτουργεί με ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες γιατρών, αδύναμα κάνει όλες τις μικροβιολογικές και διαγνωστικές εξετάσεις, με αποτέλεσμα να στέλνονται οι ασθενείς πελατεία στα ιδιωτικά εργαστήρια ή και να καταφεύγουν στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων που στενάζουν.
  • Έπαψε να υφίσταται η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας σε έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας.
  • Την τελευταία δεκαετία έκλεισαν 2 ΙΚΑ στον Δήμο Περιστερίου. Για όλα αυτά αναπτύχθηκαν αγώνες από τον λαό του Περιστερίου όλα τα προηγούμενα χρόνια, άρα κανείς δεν μπορεί να κάνει τον ανήξερο. Απλώς όταν μιλάνε για σχέδιο ενίσχυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ουσιαστικά μιλάνε για ένα σχέδιο που στον πυρήνα του έχει τις Συμπράξεις του Ιδιωτικού και του Δημόσιου Τομέα, παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας, ενίσχυση της πολιτικής που αφήνει αθωράκιστη την υγεία του λαού. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη για τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης από το γεγονός ότι σε αυτή την περίοδο μειώνει την κρατική χρηματοδότηση για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που έχει στρατηγικό ρόλο-κλειδί για την πρόληψη, πολύ περισσότερο από πριν.

Τώρα απαιτείται:

  • Να στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων το Κέντρο Υγείας Περιστερίου καθώς και οι μονάδες ΠΕΔΥ της πόλης.
  • Να επανέλθει σε 24ωρη λειτουργία το Κέντρο Υγείας.
  • Να επαναλειτουργήσουν πλήρως στελεχωμένα και εξοπλισμένα τα υποκαταστήματα ΙΚΑ που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.
  • Να καταγραφούν οι ιδιώτες γιατροί που βρίσκονται στην περιοχή και ανάλογα με την ειδικότητά τους να ενταχθούν σε ενιαίο σχέδιο παροχής δωρεάν Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας».