Οι πρώτοι εμβολιασμοί στην Ελλάδα είναι γεγονός

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία της πρώτης μέρας εμβολιασμών κατά του κορoνοϊού στη χώρα μας.
embolio090
embolio093
Εμβολιάστηκαν πρώτοι στον «Ευαγγελισμό» μία νοσηλεύτρια ΜΕΘ η Ευσταθία Καμπισιούλη και ένας φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων ο Μιχάλης Γιοβανίδης, καθώς σ’ αυτή τη φάση προτεραιότητα δίδεται στο υγειονομικό προσωπικό και τους ηλικιωμένους.
111sakellaropoyloy-arthro
Μετά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου που εμβολιάστηκε τρίτη στον Ευαγγελισμό, το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού έκανε στις 2:30μμ, στο νοσοκομείο Αττικόν, και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Είναι μία σημαντική ημέρα για όλους μας, σήμερα μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι» δήλωσε ο πρωθυπουργός φθάνοντας στο νοσοκομείο “Αττικόν”. Ακολούθησε ο Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας στο νοσοκομείο Αττικόν, στις 14:45. Σε δηλώσεις του μπροστά στις κάμερες, ο κ. Τσιόδρας είπε πως «επιτέλους ήρθε η στιγμή που όλοι περιμέναμε. Είναι μια ιστορική στιγμή για την πατρίδα μας. Μαζί με τον δικό μου εμβολιασμό ξεκινά και ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου όπου βρίσκομαι αλλά και των άλλων νοσοκομείων». Τόνισε δε ότι «δεν είναι το τέλος ακόμα. Το τέλος θα έρθει σταδιακά με τον εμβολιασμό όλων και περισσότερων».
Εμβολιάστηκε και ο Σωτήρης Τσιόδρας
Στη συμβολική αυτή κίνηση εμβολιασμού των πολιτικών ηγετών της χώρας ακολουθούν:
-ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, στις 15:00
-ο Γραμματέας Μέρα25 Γιάνης Βαρουφάκης στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, στις 15:30
-ο Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, στις 16:00
-ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, 16:30 -ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, στις 17:00.
Τη Δευτέρα αναμένεται να εμβολιαστεί στον Ευαγγελισμό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, (στις 11:45), ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας (στις 12:15) και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους (στις 12:45).