Αυξημένη κατά 37.5% η κίνηση στους δρόμους στο δεύτερο lockdown

Μετά τις χθεσινές εικόνες απίστευτου μποτιλιαρίσματος στον Κηφισό, έρχεται η στατιστική εικόνα από την κίνηση στους δρόμους στην διάρκεια της καραντίνας, συγκριτικά με το πρώτο lockdown την περασμένη άνοιξη.

Σύμφωνα με αυτά, λοιπόν, τα στοιχεία, η κίνηση στο δεύτερο lockdown έχει αυξηθεί κατά 37,5% σε σχέση με το πρώτο, ενώ αντίθετα, μειώθηκε κατά μόλις 15,4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο που δεν είχαμε καραντίνα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας (ΚΔΚ), η κυκλοφορία στην Αττική δείχνει μείωση σε κεντρικούς δρόμους όπως η Μεσογείων, η Συγγρού και η Πανεπιστημίου, ενώ αντίθετα, μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα στην Κηφισού, την Ποσειδώνος, την Κηφισίας και την Βασιλίσσης Σοφίας.

Ενα ακόμη ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο είναι πως στην Αττική μόνο, η κίνηση στο πρώτο lockdown είναι πως η κίνηση σε σχέση με τον Μάρτιο του 2019, ήταν μειωμένη κατά 49.5%.
Τα κυκλοφοριακά στοιχεία

Το ΚΔΚ λειτουργεί σε 24ωρη βάση και παρακολουθεί με κάμερες την κυκλοφορία στις κεντρικές αρτηρίες, ενώ οι συγκοινωνιολόγοι προχωρούν στην εκπόνηση νέων μελετών για τη βελτίωση των ρυθμίσεων φωτεινής σηματοδότησης σε διάφορους κόμβους με στόχο την επίλυση κυκλοφοριακών προβλημάτων σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής.