Τι λέει ο εφοπλιστής Λεβεντάκης για τον γιο του που είναι ύποπτος για τον χθεσινό πυροβολισμό στο Περιστέρι και τι ο ιδιοκτήτης της μάντρας

Κατηγορηματικός ήταν για την αθωότητα του Γιάννη Λεβεντάκη ο ιδιοκτήτης της μάντρας αυτοκινήτων στο Περιστέρι στην οδό Δωδεκανήσου 35 που έγινε το αιματηρό περιστατικό με πυροβολισμούς το απόγευμα της Τρίτης.

Ad - Διαφήμιση

Όπως δήλωσε οι δράστες του περιστατικού δεν είχαν καμία σχέση με τον 32χρονο που κατηγορείται από τις αρχές. Ο ίδιος περιέγραψε το περιστατικό και εκτίμησε ότι ο 32χρονος πιθανότατα να περνούσε από το σημείο να είδε τι έγινε και να μην σταμάτησε. «Δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό. Χθες δεν τον είδα ποτέ. Προχθές το βράδυ τον είδα και δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο». Και αναρωτήθηκε: «Τον είδαν να φεύγει από το μαγαζί μου; Του βρήκαν μια σιδηρογροθιά η οποία δεν έχει καμία σχέση με αυτή που χτύπησαν τον άνθρωπο. Τον φίλο μου; Δεν έχω καταλάβει. Το θύμα είναι φίλος μου και ο δράστης είναι φίλος μου. Δεν έχει καμία σχέση να χτυπήσει άνθρωπο. Δεν έχει καμία σχέση αυτός ο άνθρωπος». Είπε ακόμα: «Τον κύριο Λεβεντάκη τον είδα στο κρατητήριο στην αναγνώριση. Και είπα στους αστυνομικούς ότι δεν έχει καμία σχέση με το συμβάν. Το αυτοκίνητο του κυρίου Λεβεντάκη δεν θα μπορούσε να εμπλακεί σε ένα τέτοιο συμβάν γιατί είναι πολύ χαρακτηριστικό και υπάρχει σε όλη την Ελλάδα μόνο ένα ένα μπορντό τζιπ δεν υπάρχει άλλο τέτοιο αμάξι».

Περιγράφοντας το περιστατικό είπε: 

«Με πήρε τηλέφωνο το θύμα και με ρώτησε σε ποιο μαγαζί είμαι για να μου φέρει το γραμμάτιο που μου χρωστούσε όπως κάνει κάθε μήνα ο άνθρωπος. Και την ώρα που είμαι στο μαγαζί έχω ένα φορτηγάκι απέξω και δεν πολυβλέπω καλά τι συμβαίνει έξω ακούω χαρακτηριστικά ρε «π@@στη σε βρήκαμε». Και τσακώνονται αρχίσουν το χτυπάνε του δίνουν πάρα πολλές μπουνιές και βάραγαν τις πιστολιές στα πόδια για να τον φοβίσουν εγώ εξαφανίστηκα και μπήκα μέσα στο μαγαζί. Μετά βγήκα έξω και μου έλεγε “το πόδι μου με πονάει το πόδι μου με χτυπήσανε”. Τον πήρα και τον πήγα στο νοσοκομείο». Επίσης αναφέρει πως το θύμα είναι καλά στην υγεία του. Έχει χειρουργηθεί, του έχουν βγάλει τη σφαίρα και τον έχουν ράψει στο κεφαλι. Επίσης, μίλησε και με τη γυναίκα του και του είπε πως είναι καλά στην υγεία του μέχρι στιγμής».

Ο εφοπλιστής Λεβεντάκης ισχυρίζεται για τον γιο του που είναι ύποπτος για τον χθεσινό πυροβολισμό στο Περιστέρι τα εξής:

«Ο Γιάννης βρέθηκε σε λάθος τόπο, λάθος χρόνο. Το παιδί δεν έχει σχέση με την υπόθεση. Ούτε σε ξυλοδαρμό ενεπλάκη, ούτε σε πυροβολισμό. Ούτε όπλο είχε μαζί του. Μόνο κάποια χρήματα, ένα πολύ μεγάλο ποσό το οποίο ήταν σε πολλούς φακέλους για πληρωμές του πληρώματος. Το άλλο παιδί, είναι ανιψιός μου και υπάλληλος της εταιρείας. Τον Αλβανό δεν τον γνωρίζει καν…». Με αυτά τα λόγια ο εφοπλιστής Γιώργος Λεβεντάκης, πατέρας του 35χρονου Γιάννη, ο οποίος συνελήφθη χθες το απόγευμα στη λεωφόρο Αθηνών στο Χαϊδάρι και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια ως ύποπτος για τον άγριο ξυλοδαρμό και πυροβολισμό ενός 32χρονου Αλβανού σε μάντρα στο Περιστέρι, δίνει τη δική του εκδοχή.

Ο εφοπλιστής λέει ότι ο γιος του βρέθηκε στο σημείο καθώς «είχε πάει να αφήσει ένα αυτοκίνητο μάρκας BMW, για πώληση καθώς αγόρασε μια Mercedes από τη Γερμανία την οποία και θα την έφερνε ο οδηγός του μέσω Ιταλίας. Πήγε λοιπόν στην έκθεση για να αφήσει το αυτοκίνητο και εκεί έγινε το μπέρδεμα… Ο Γιάννης είχε πολλά λεφτά πάνω του και έπρεπε να δοθούν διευκρινίσεις στην Ασφάλεια, αν και έχει όλες τις αποδείξεις. Τα λεφτά ήταν σε 15-20 φακέλους με ονόματα καπετανέων και πληρωμάτων. Πληρωμές για ένα ολόκληρο βαπόρι πάνω από 100.000. Το παιδί μου πήγε να αφήσει ένα αυτοκίνητο, έπεσε στην κακιά στιγμή και βρέθηκε μπλεγμένος. Σας λέω υπεύθυνα, ότι ούτε χτύπησε κανέναν ούτε πυροβόλησε. Αυτό αποδεικνύεται και από μάρτυρες».

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν χθες Τρίτη όταν ένας 32χρονος πήγε σε μία μάντρα αυτοκινήτων στην οδό Δωδεκανήσου στο Περιστέρι για να πληρώσει μία οφειλή. Εξερχόμενος από τη μάντρα, δέχτηκε επίθεση από δύο άτομα. Ο ένας τον χτύπησε με σιδερογροθιά στο πρόσωπο και ο άλλος τον πυροβόλησε στο πόδι. Στη συνέχεια, οι δράστες επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Το θύμα μετέβη στο νοσοκομείο μόνο του, ενώ η Αστυνομία ειδοποιήθηκε από περιοίκους. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του.

Ακολούθησε μεγάλη αστυνομική κινητοποίηση κατά τη διάρκεια της οποίας αστυνομικοί εντόπισαν στο Χαϊδάρι αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα. Οι αστυνομικοί εξακρίβωσαν ότι τα άτομα αυτά επέβαιναν στο ίδιο αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στο Περιστέρι. Οι δύο άντρες συνελήφθησαν. Ο ένας από τους δύο είναι γιος του εφοπλιστή Λεβεντάκη και ιδιαίτερα γνωστός στους κοσμικούς κύκλους και στο παρελθόν είχε συμμετάσχει σε ριάλιτυ αγάπης.

Στον εισαγγελέα, κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβασης του νόμου περί όπλων, οδηγούνται οι δύο συλληφθέντες.