Ξεκινά η 3η Φάση για τη Χωριστή Συλλογή των Βιοαποβλήτων στο Δήμο Περιστερίου

Ο Δήμος Περιστερίου ανακοινώνει ότι ξεκινά η 3η ΦΑΣΗ που αφορά τον καφέ κάδο και τη Χωριστή Συλλογή των Βιοαποβλήτων. Μετά την Κηπούπολη και το Μπουρνάζι, ακόμα μια περιοχή της πόλης θα κληθεί να αγκαλιάσει το πρόγραμμα.
Σο μήνυμά της, η αρμόδια  Αντιδήμαρχος Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου σημειώνει: “Αγαπητοί συνδημότες, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, εντείνει τις δράσεις που αφορούν στην ανακύκλωση με κάθε σύγχρονο μέσον.
ΠΡΟΛΗΨΗ – ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΗ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ – ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ.
Ένα ρεύμα ανακύκλωσης, ίσως το πλέον κυρίαρχο, είναι η χωριστή συλλογή οργανικών απορριμμάτων στον καφέ κάδο, με στόχο την αξιοποίησή τους σε λίπασμα (compost).
Διαχωρίζουμε καθημερινά τα οργανικά υλικά της οικογένειας.
Δηλαδή: Υπολείμματα μαγειρεμένων τροφών, καφέ, φρούτα, λαχανικά, τσόφλια αυγών, ψωμί, ζυμαρικά, φλούδες πατάτας, κόκαλα, στάχτη, ξερά ή χλωρά φύλλα κ.α.
Ο Δήμος Περιστερίου προσφέρει ειδικά καφέ καδάκια, αλλά και βιοαποδομήσιμες σακούλες, εντελώς δωρεάν.
Ο τρόπος συλλογής θα εξηγηθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου σε όσους θελήσουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Μελλοντικά θα υπάρξει επιβράβευση σε όσους προσπαθήσουν μαζί μας. (φυτά, λίπασμα και ό,τι άλλο αφορά τη βεράντα και τον κήπο σας).
Οι σύγχρονες κοινωνίες παράγουν ελάχιστα απορρίμματα. Οι συνεχείς προσπάθειες είναι η γνώση και η ευαισθητοποίηση όλων και ειδικά των νέων ανθρώπων.
Χωρίς τη δική σας συμμετοχή τίποτε δεν έχει αποτέλεσμα.
Μπορούμε και σίγουρα θέλουμε”.