Αυρίο η κρίσιμη συνεδρίαση του πρωθυπουργού με την επιτροπή των λοιμοξιωλόγων – Τα πιθανά σενάρια

Αυρίο Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνεδρίαση του πρωθυπουργού με την επιτροπή των λοιμοξιωλόγων όπου θα καθορίσουν τις κινήσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα της αγοράς τα Χριστούγεννα και για τα σχολεία.

Πρώτος στόχος μετά τη λήξη του lockdown είναι,  η επανέναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά με επικρατέστερο σενάριο την επιστροφή στις τάξεις στις 7 και για τα σχολεία της δευτεροβάθμιας επκαίδευσης στις 14 Δεκεμβρίου. Υπάρχει και το σενάριο να συντμηθεί ο χρόνος των διακοπών των Χριστουγέννων.

Λιανεμπόριο

Πρόθεση της κυβέρνησης και του υπουργείου Ανάπτυξης είναι να ξεκινήσει με τα καταστήματα εποχικών ειδών, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής,  μετά τις 7 Δεκεμβρίου. Επίσης, θα είναι διαφορετική η ημερομηνία ανοίγματος των καταστημάτων του λιανεμπορίου και των μεγάλων εμπορικών κέντρων, τα οποία εκτιμάται ότι θα ανοίξουν μετά τις 15 Δεκεμβρίου.

Εστίαση

Για την εστίαση, δεν υπάρχει ακόμα κάποια απόφαση, αλλά βρίσκονται στο τραπέζι δύο εισηγήσεις. Η μια είναι να μην ανοίξει καθόλου η και η άλλη να ανοίξουν καφετέριες και εστιατόρια με αυστηρούς περιορισμούς.

Στο ευρύτερο πλέγμα απαγορεύσεων που θα ισχύσουν από τις 24 Δεκεμβρίου μέχρι την 1η Ιανουαρίου, περιλαμβάνονται:

· απαγόρευση κυκλοφορίας από νομό σε νομό

· απαγόρευση μετάβασης σε χειμερινά θέρετρα

· κλειστά όλα τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας

· απαγόρευση συνάθροισης άνω των 9 ατόμων

· κλειστές οι αίθουσες ξενοδοχείων για ρεβεγιόν

· και ίσως απαγόρευση της κυκλοφορίας από το βράδυ της παραμονής Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, μέχρι το πρωί της επομένης.

Θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι μετακινήσεις με SMS