ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ad - Διαφήμιση

 ΠΕΜΠΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

ΔΙΝΟΥΜΕ ΗΧΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΔ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΑΤΟΥΛΗ

 

Τη στιγμή που ολόκληρη η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς lockdown λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η κυβέρνηση συνεχίζει να επιτίθεται στους εργαζόμενους καταπατώντας δικαιώματα που είχαν κατακτήσει τον προηγούμενο αιώνα με πολλούς αγώνες και αίμα.

Οι ημέρες που απομένουν μέχρι την Πέμπτη, είναι ημέρες δράσης, μέρες ατομικής και συλλογικής ευθύνης, προκειμένου η Απεργία να είναι περισσότερο επιτυχημένη από κάθε άλλη φορά γιατί:

1ον: Το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τα εργασιακά γυρνάει τους εργαζόμενους 100 χρόνια πίσω, καταργώντας το οκτάωρο που θεσπίστηκε το 1920!! Ταυτόχρονα και σαν απαραίτητο συμπλήρωμα,  επιδιώκει να απαλλάξει τη μεγαλοεργοδοσία από τη διεκδίκηση των εργαζομένων, επιχειρεί να βάλει στο γύψο τα συνδικάτα, το μόνο εργαλείο που έχει απομείνει στους εργαζόμενους για να διεκδικούν.

2ον: Ακόμη και εάν δεν υπήρχε το νομοσχέδιο, η κατάσταση που βιώνουμε στην Υγεία και την Παιδεία φτάνει και περισσεύει για να απεργήσουμε, προκειμένου να αντιπαλέψουμε την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, που δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της Υγείας μας, που θέλει αμόρφωτα τα παιδιά μας. Η κυβέρνηση αδίστακτα συνεχίζει στην ίδια ρότα, αφού σύμφωνα με τον κρατικό προϋπολογισμό έτους 2021, που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή, μειώνονται κατά 572 εκατομμύρια ευρώ συνολικά οι δαπάνες για την Υγεία σε σχέση με φέτος. Από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ύψους 7 δις ευρώ, μόνο 60 εκατομμύρια προορίζονται για «δαπάνες για εξοπλισμό των νοσοκομείων», ποσό μειωμένο κατά 10 εκατομμύρια ευρώ! Ανοίγει δε ο δρόμος να περάσει η ευθύνη στις Περιφέρειες (σύμφωνα με δελτίο τύπου η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει τις Δομές Υγείας της Αττικής με 180 εκ. ευρώ).

3ον: Πρέπει να πάρει αποστομωτική απάντηση ο αυταρχικός παροξυσμός της κυβέρνησης, που απέδειξε ότι η πανδημία αξιοποιείται σαν πρόσχημα αφενός για να μπει φίμωτρο στις λαϊκές διεκδικήσεις και αφετέρου για να μετακυλιστούν οι ευθύνες της γύμνιας του εθνικού συστήματος υγείας στο λαό που αγωνίζεται.

4ον: Η νέα οικονομική καπιταλιστική κρίση είναι μπροστά μας και βιώνουμε από τώρα την προσπάθεια να ξαναφορτωθούν οι ζημιές του μεγάλου κεφαλαίου στις πλάτες των εργαζομένων, με ένταση των πλειστηριασμών, με νέα “μεταρρύθμιση” του ασφαλιστικού συστήματος, που ρίχνει στον τζόγο τις εισφορές του λαού, με επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης και της τηλεργασίας, ώστε να ξεζουμίζονται πιο “αποτελεσματικά” οι εργαζόμενοι. Βιώνουμε δηλαδή όλα αυτά που αποτελούν την άλλη όψη των παχυλών χρηματοδοτήσεων των επιχειρηματικών ομίλων από την κυβέρνηση και την ΕΕ, που θα πληρωθούν πολλαπλά από τα λαϊκά στρώματα.

5ον: Η περιφερειακή αρχή συντονίζεται με την κυβερνητική πολιτική, που μετατρέπει τις Υπηρεσίες των ΟΤΑ, ιδίως εκείνες που έχουν επιχειρηματικό ενδιαφέρον, σε τροχονόμους εργολαβικών συμφερόντων, απαξιώνοντας τον ρόλο τους, προκειμένου να εκχωρούνται αρμοδιότητες-φιλέτα στον ιδιωτικό τομέα. Απαραίτητο συμπλήρωμα στην αντιλαϊκή τους πολιτική είναι η επίθεση στις λαϊκές ελευθερίες και δικαιώματα. Η αγωγή Πατούλη για παράδειγμα, που μεθοδεύτηκε σε αγαστή συνεργασία με κυβερνητικούς παράγοντες και με την αστική δικαιοσύνη, ενάντια στην προκηρυγμένη απόφαση του ΣΥΠΑ και των Εποπτών Δημόσιας Υγείας -που ζήτησαν το αυτονόητο: τα μέσα για να κάνουν τη δουλειά τους- ξεδίπλωσε όλο το αντεργατικό, αντιαπεργιακό, αντιδημοκρατικό πλαίσιο αντιμετώπισης των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων.

 

Ο αντιδραστικός κατήφορος της περιφερειακής αρχής δεν έχει σταματημό σε όλα τα επίπεδα: Στο Περιφερειακό Συμβούλιο σφιχταγκαλιάζεται με τον φασίστα Τζήμερο και με τα ορφανά της Χρυσής Αυγής. Σε συνδικαλιστικό επίπεδο, δεδομένης της δυσφορίας που προκαλεί η στάση μας στους διοικούντες, επιχειρεί να παρέμβει στα εσωτερικά του κινήματός μας. Προχωρά σε τακτοποιήσεις ημετέρων-υποψηφίων παράταξης. Αντί να προκηρύξει τις θέσεις των Γενικών Διευθυντών, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία των κρίσεων, μετακινεί τιμωρητικά και με το έτσι θέλω μέλη του διοικητικού μας συμβουλίου εξαιτίας της συνδικαλιστικής τους δράσης, προκειμένου να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους.

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!

Για όλους αυτούς τους λόγους:

 

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους απ’  όλους τους κλάδους, τους γιατρούς, τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους στην βιομηχανία και τον επισιτισμό, όλους όσους διεκδικούν αγωνιστικά να μην πληρώσουμε ξανά εμείς τη κρίση, ζωή και εργασία με δικαιώματα, μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων τώρα, κόντρα στις πολιτικές τις Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κυβέρνησης και των Περιφερειακών Αρχών, κόντρα στη βαρβαρότητα ενός συστήματος που βάζει τα κέρδη των λίγων πάνω από τις ζωές των πολλών.

 

Απαιτούμε:

 

  • Μέτρα προστασίας της Υγείας των εργαζομένων κι όλου του λαού. Επίταξη των δομών ιδιωτικής υγείας. Άμεση ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας, πρόνοιας.
  • Απόσυρση του νομοσχεδίου-εκτρώματος που θέλει να μετατρέψει εμάς και τα παιδιά μας σε σκλάβους του 21ου αιώνα.
  • Άνοιγμα των σχολείων, το συντομότερο δυνατόν, με παιδαγωγικούς και υγειονομικούς όρους. Ισότιμη πρόσβαση όλων των παιδιών στην τηλεκπαίδευση.
  • Αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου & 14ου μισθού. Χορήγηση όλων των απαραίτητων μέσων και αποζημιώσεων στους εργαζόμενους στους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Ένταξη και νέων ειδικοτήτων στα Βαρέα και ανθυγιεινά.
  • Αντιμετώπιση της υποστελέχωσης με προσλήψεις σε μόνιμες θέσεις εργασίας. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Ανάκληση των αυθαίρετων και τιμωρητικών “μετακινήσεων”. Οι όποιες μεταθέσεις-μετακινήσεις να γίνονται με «καθαρές» διαδικασίες και κριτήρια. Απόσυρση του προωθούμενου από τους Περιφερειάρχες σχεδίου νόμου για τη «Σύσταση Γενικών Διευθύνσεων Επιθεώρησης».

 

Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!    

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ