7.000 καλεσμένοι σε γάμο στη Νέα Υόρκη

Tην ώρα που η πόλη των ΗΠΑ αγωνίζεται ενάντια στην πανδημία, στην Νέα Υόρκη μια συναγωγή χασιδιστών Εβραίων σχεδίασε με μεγάλη μυστικότητα έναν γάμο, στον οποίο παρέστησαν χιλιάδες άτομα, χωρίς μάσκες.

7.000 προσκεκλημένοι συνωστίσθηκαν μέσα στον ναό Γιετέβ Λεβ στο Γουίλιαμσμπεργκ για τον γάμο του Γιοέλ Τάιτελμαν, εγγονού του αρχιραβίνου της σέχτας Σατμάρ, Ααρόν Τάιτελμαν. Οι καλεσμένοι χοροπηδούσαν, χόρευαν και τραγουδούσαν με όλη τους τη δύναμη.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε πως θα επιβληθεί πρόστιμο 15.000 δολαρίων στη συναγωγή και θα εκδώσει προειδοποίηση για κλείσιμο του κτιρίου. «Δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των ανθρώπων» που παρευρέθηκαν στον γάμο, αλλά «αυτό για το οποίο είμαστε βέβαιοι είναι ότι υπήρχε υπερβολικός κόσμος», σημείωσε ο Μπιλ ντε Μπλάζιο. «Φαίνεται ότι έγινε μια πολύ σκόπιμη προσπάθεια απόκρυψης του γεγονότος, πράγμα το οποίο καθιστά ακόμη πιο απαράδεκτη την όλη κατάσταση», πρόσθεσε.

«Είναι απαράδεκτο να μπορούν να διοργανώσουν οι άνθρωποι μια τόσο μεγάλη εκδήλωση την ώρα που γνωρίζουμε ότι έτσι ευνοούν την μετάδοση» του νέου κορονοϊού, δήλωσε παράλληλα ο επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας της Νέας Υόρκης.