Εικόνες σοκ στην Ιταλία – Ασθενείς λαμβάνουν οξυγόνο στα αυτοκίνητα

Tτραγικές εικόνες εκτυλίσσονται στη Νάπολη της Ιταλίας, με το ιατρικό προσωπικό να εξετάζει ασθενείς με συμπτώματα κοροναϊού μέσα στα αυτοκίνητά τους και τους παρέχει οξυγόνο ενώ περιμένουν στην ουρά έξω από το νοσοκομείο.

Ad - Διαφήμιση

Ο δήμαρχος στο Παλέρμο δήλωσε ότι η πόλη του και η υπόλοιπη Σικελία κινδυνεύουν να οδηγηθούν σε μια «προαναγγελθείσα σφαγή».

Οι ιταλοί γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό απηύθυναν νέα δραματική έκκληση σε ό,τι αφορά στη δυνατότητα των νοσοκομείων της χώρας να δεχθούν νέους ασθενείς με κοροναϊό και ζητούν από την κυβέρνηση να κηρύξει ολόκληρη την Ιταλία «κόκκινη ζώνη», προχωρώντας σε ολικό lockdown.

Εκτός από τα νοσοκομεία, οι οικογενειακοί γιατροί παρακολουθούν 542.000 ασθενείς διαγνωσμένους με κορονοϊό, που βρίσκονται σε απομόνωση στα σπίτια τους.

Ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε ότι η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να παρέμβει για να βελτιωθεί η αντιμετώπιση της υγειονομικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Νάπολη ζητώντας και τη βοήθεια γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού του στρατού.