Θεσσαλονίκη: Σκέψεις για ΜΕΘ ακόμα και μέσα στο Βελλίδειο

Σε συναγερμό εχουν τεθεί οι μονάδες υγείας στην Θεσσαλονίκη καθώς η κατάστασταση  κρίνεται πολυ σοβαρή. Αποφασίστηκε η ενεργοποίηση εως την Κυριακή 50 νέων κλινών ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλαδα.

Έξω απο τα νοσοκομεία της πόλης έχουν εγκατασταθεί υποστηρικτικά σκηνές και λυόμενα περίπτερα τα οποία παραχώρησε η ΔΕΘ ενω μελετάται το ενδεχόμενο εγκατάστασης κλινικών ΜΕΘ στο Βελλίδειο Συνέδριακο Κέντρο.

Επίσης το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο που διαθέτει ηδη δικές του ΜΕΘ, ετοιμάζεται να μετατρέψει σε θαλάμους νοσηλείας ακόμα και τους χώρους στο υπόγειο – πυρηνικό καταφύγιο, ενώ ειναι έτοιμο το σχεδιο για αεροδιακομιδή ασθενών στην Αθήνα ή και αλλού.

Ο καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, εκφράζει τους φόβους του ότι «σύντομα θα δούμε στη Θεσσαλονίκη εικόνες που είδαμε στην Ιταλία».

«Χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες για αυτά που συμβαίνουν, ακούγοντας τους αριθμούς και αυτά που περιγράφουν καθηγητές και συνάδελφοί μου φαίνεται πως η Θεσσαλονίκη δεν απέχει πολύ από σκηνές που είδαμε στην Ιταλία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.