Η Tesla ξεπέρασε τους 20.000 ταχυφορτιστές στο δίκτυό της

Η Tesla κοινοποίησε ότι έφτασε τους 20.000 ταχυφορτιστές, στις εγκαταστάσεις που διαθέτει ανά τον κόσμο. Μέχρι το τέλος της περασμένης χρονιάς, η εταιρία διέθετε 1.716 εγκαταστάσεις φόρτισης ανά τον πλανήτη, οι οποίες φιλοξενούσαν περισσότερους από 15.000 ταχυφορτιστές. Εντός του 2020 το νούμερο αυτό αυξήθηκε, ξεπερνώντας πλέον τους 20.000.

Μία σημαντική βελτίωση στο παρόν δίκτυο είναι αυτή της έλευσης των Supercharger V3. Οι μονάδες αυτές αντιμετώπισαν κάποια θέματα στην εξέλιξή τους, αυτά όμως λύθηκαν και πλέον βρίσκουν το δρόμο τους για τις εγκαταστάσεις φόρτισης.

Οι συγκεκριμένοι ταχυφορτιστές επιτρέπουν μεγαλύτερη μεταφορά ενέργειας, πράγμα που σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα θα φορτίζουν πιο γρήγορα και αντίστοιχα ο οδηγός δεν θα χρειάζεται να περνάει τόση ώρα στην αναμονή.

Το άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι η έλευση της Tesla στην Ελλάδα, η οποία συνοδεύεται και από την επέκταση του δικτύου φόρτισής της στην Ελληνική επικράτεια. Οι δύο πρώτοι σταθμοί φόρτισης είναι πιθανό να τεθούν σε λειτουργία πριν από τα τέλη του έτους ή στις αρχές του 2021.