Όριο στα SMS στο 13033 βάζει το σύστημα

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη, δεν υπάρχει όριο στις μετακινήσεις με SMS, όμως αν το σύστημα δει πολλές μετακινήσεις σε μια περιοχή «θα σας κόψει».

Ad - Διαφήμιση

Στην περίπτωση που στείλει κάποιος μήνυμα στο 13033 και δεν λάβει απάντηση, πρέπει να ξαναστείλει, για να είναι εξασφαλισμένος.

Για τη μετακίνηση στην εργασία για σήμερα δεν επιβάλλονται πρόστιμα σε περίπτωση μετακίνησης εργαζομένου χωρίς βεβαίωση εργοδότη. Οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να εκδώσουν τις βεβαιώσεις ισχύος 14 ημερών και ο εργαζόμενος να τις φέρει σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες μετακινούνται με βεβαίωση από την ΕΡΓΑΝΗ.

Η επίσκεψη σε δημόσια υπηρεσία γίνεται μόνο με ραντεβού και η υπηρεσία δέχεται μέχρι 7 άτομα.

O κ. Σταμπουλίδης ξεκαθάρισε ότι δεν επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό, εκτός αν αφορά τη μόνιμη εργασία, την κατοικία και τις αγροτικές εργασίες.

Για την αγροτική εργασία διευκρίνισε ότι μπορεί κανείς να μεταβεί σε άλλο νομό, έστω κι αν οι καλλιέργειες δεν είναι στο όνομά του, με υπεύθυνη δήλωση ότι πάει να βοηθήσει συγγενή σε αγροτικές εργασίες.

Η μετακίνηση παιδιών στο σχολείο γίνεται από τους γονείς με σχετική βεβαίωση από το σχολείο, στην οποία και αναγράφεται το όνομα των γονέων και με την αποστολή του σχετικού μηνύματος, είπε ο κ. Σταμπουλίδης.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι μετακινήσεις γίνονται για συγκεκριμένους σκοπούς, όλες οι άλλες μετακινήσεις είναι σε περιορισμό», τόνισε ο ΓΓ Εμπορίου.

Όπως και να έχει, οι πολίτες στέλνοντας SMS 13033 θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τσεκάρουν αν τους έχει έρθει επιβεβαίωση.