Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πετρούπολης εμπλουτίζεται με βιβλία από την Προσωπική Συλλογή του ηθοποιού Πάνου Χατζηκουτσέλη

Ο Δήμος Πετρούπολης ευχαριστεί θερμά την κα. Άση Χατζηκουτσέλη, ανιψιά και νόμιμη κληρονόμο του αείμνηστου ηθοποιού Πάνου Χατζηκουτσέλη, για την ευγενική προσφορά της, να δωρίσει 492 πολύ αξιόλογα βιβλία, από την προσωπική συλλογή του θείου της, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πετρούπολης.
Η κ. Χατζηκουτσέλη, επέλεξε να δωρίσει στον Δήμο μας ένα μεγάλο μέρος των θεατρικών έργων που είχε στην κατοχή του ο θείος της, γνωρίζοντας, όπως δήλωσε, ότι θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η ίδια, ιδιαίτερα συγκινημένη, μιλώντας για τον θείο της μας μετέφερε την βαθύτερη διαπίστωσή της, πως όσο καλά και αν γνωρίζεις κάποιον όσο βρίσκεται εν ζωή, ακόμη κι αν πρόκειται για άτομο από το στενό οικογενειακό περιβάλλον, πολλές φορές, αφού «φύγει», τον γνωρίζεις ακόμη καλύτερα. Διακρίνεις το πόσο ακέραιος και ταπεινός υπήρξε, και θαυμάζεις το μέγεθος του έργου που άφησε πίσω του ως παρακαταθήκη.

Ad - Διαφήμιση

Οι τίτλοι των βιβλίων καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος θεματικών κατηγοριών: ελληνικά & ξένα Θεατρικά Έργα, ελληνική & ξένη Πεζογραφία – Ποίηση, Βιογραφίες ηθοποιών, μουσικών και κλασικών συνθετών, Μελέτες για το Θέατρο, Ανθολογίες & Μελέτες Ποίησης, Ιστορία τραγουδιού & Μουσικής, Ιστορία Κινηματογράφου, Δοκίμια, Αρχαίες Τραγωδίες, Φιλοσοφία, Παραψυχολογία, Μεταφυσική κ.α.

Η προσφορά αυτή μας τιμάει ιδιαίτερα και συμβάλλει στην προσπάθεια εμπλουτισμού της Βιβλιοθήκης μας, με νέους και πολύτιμους τίτλους.

Επιπλέον, αποκτά ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι η προσφορά γίνεται σε μια εποχή πολυποίκιλης κρίσης, μεταδίδοντας ένα μήνυμα ελπίδας και αλληλεγγύης, δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον προς το κοινωνικό σύνολο.