Τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη: Το προφίλ του δράστη που σκόρπισε το θάνατο

Πληροφορίες για το δράστη της χθεσινής πολύνεκρης επίθεσης, που σκόρπισε τον τρόμο στη Βιέννη, έρχονται στο φως. Από την τρομοκρατική ενέργεια σκοτώθηκαν 4 αθώοι άνθρωποι.

Ad - Διαφήμιση

Ο ένοπλος που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε ήταν ένας 20χρονος που είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στην αυστριακή πρωτεύουσα και ήταν γνωστός στις υπηρεσίες πληροφοριών επειδή ήταν ένας από τους 90 αυστριακούς ισλαμιστές που ήθελαν να ταξιδέψουν στη Συρία.

Ο Κούρτιν Σ. είχε «αλβανικές ρίζες», όμως οι γονείς του κατάγονταν από τη Βόρεια Μακεδονία. Η αστυνομία πίστευε πως δεν ήταν ικανός να σχεδιάσει επίθεση στη Βιέννη.

O τζιχαντιστής φέρεται να ανήρτησε στο Instagram αρκετές φωτογραφίες του δίνοντας όρκο πίστης και αφοσίωσης στον ISIS και τον ηγέτη του, Αμπού Ιμπραχίμ αλ Χασέμι αλ Κουρέσι. Ο άνδρας διακρίνεται να κρατά στα χέρια δύο όπλα, που ταιριάζουν με αυτά που κρατούσε ο τρομοκράτης στη Βιέννη.

Παράλληλα τοποθέτησε στο πάτωμα ένα σύνθημα της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης με πυρομαχικά και ανήμερα της επίθεσης φέρεται να έστειλε σε δύο φίλους του βίντεο της επίθεσης στο γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας,  Καρλ Νέχαμερ,  είχε δηλώσει πως η τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο της Βιέννης διαπράχθηκε από τουλάχιστον έναν «ισλαμιστή», ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά της αστυνομίας κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών.

Ο δράστης, «συμπαθών» του Ισλαμικού Κράτους, φόραγε ζώνη που έμοιαζε να περιέχει εκρηκτικά, η οποία όμως αποδείχθηκε πως ήταν ομοίωμα, και ήταν εφοδιασμένος με αυτόματο τουφέκι.

Επτά θύματα της επίθεσης στη Βιέννη βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και η ζωή τους κινδυνεύει.

Συνολικά 17 θύματα της επίθεσης νοσηλεύονται, κυρίως με τραύματα από σφαίρες και κοψίματα. Τα δέκα άτομα που φέρουν ελαφρότερα τραύματα βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, πρόσθεσε.