Tο Σάββατο πραγματοποιήθηκαν 26.521 έλεγχοι στην Αττική – Γνωστό κλαμπ του Περιστερίου άνοιξε ξανά μετά τα μεσάνυχτα και έβαζε κόσμο από τη πίσω πόρτα

Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκονται πλέον τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού στην Αττική και στις άλλες «πορτοκαλί» περιοχές. Κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής τους, το Σάββατο, η αστυνομία πραγματοποίησε περισσότερους από 26.000 ελέγχους σε διάφορα σημεία της Αθήνας και των προαστείων, βεβαιώνοντας εκατοντάδες παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, ενώ από τον έλεγχο δεν ξέφυγαν και κέντρα διασκέδασης, τα οποία παραβίασαν τους νόμους περί συνωστισμού και ωραρίου.

Ad - Διαφήμιση

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020, πραγματοποιήθηκαν 26.521 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

543 για μη χρήση μάσκας, μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και για περιορισμό κίνησης

3 παραβάσεις για λειτουργία καταστημάτων (μπαρ), πέραν της 24.00 ώρας, στο κέντρο της Αθήνας, στο Περιστέρι και στο Νέο Ψυχικό.

Εκτός των παραπάνω, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τουλάχιστον δύο αστυνομικοί θα περάσουν από πειθαρχικό έλεγχο, καθώς διαπιστώθηκε ότι ενημέρωναν καταστήματα στον Πειραιά για επικείμενους ελέγχους.

Κρούσμα απειθαρχίας καταγράφηκε το Σάββατο στο Μπουρνάζι, όταν έγινε καταγγελία στην αστυνομία ότι πολύ γνωστό κλαμπ της περιοχής έβαζε κόσμο μετά τα μεσάνυχτα από την πίσω πόρτα παραβιάζοντας τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Αν και το μαγαζί έκλεισε κανονικά στις 12 τα μεσάνυχτα και οι θαμώνες αποχώρησαν, επέστρεψαν λίγο αργότερα, μπαίνοντας από την πλαϊνή πόρτα και συνέχισαν τη διασκέδασή τους.

Στο κατάστημα στο Περιστέρι κατά τον πρώτο έλεγχο στις 00.05 ώρα επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 3 ημέρες, και σε έλεγχο που επακολούθησε την 01.40 ώρα βρέθηκε πάλι ανοικτό και επιβλήθηκε νέο διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 20 ημέρες, ενώ στους 108 θαμώνες επιβλήθηκε διοικητικόπρόστιμο των 150 ευρώ. Συνελήφθησαν 2 άτομα ως προσωρινά υπεύθυνοι για παραβίαση των Διατάξεων περί αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού.