Από ώρα σε ώρα η εκφώνηση των ποινών για τη Χρυσή Αυγή

Η ηχηρή καταδίκη της Χρυσής Αυγής αναμένεται από ώρα σε ώρα με την εκφώνηση των ποινών που θα επιβάλει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στον αρχηγό του κόμματος Νίκο Μιχαλολιάκο, 16 πρώην βουλευτές και τον νυν ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό, που κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ύστερα από τέσσερις συνεδριάσεις, το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφαση επί των ποινών για τους συνολικά 57 καταδικασθέντες, οι οποίοι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, είτε εντάχθηκαν  στην εγκληματική οργάνωση είτε συμμετέχοντας σε αξιόποινες πράξεις που τελέστηκαν στη χώρα μας, από το 2008 έως το 2013.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη θα εκφωνήσει τον μακρύ κατάλογο των καταδικασμένων πρώην βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής μαζί με τις ποινές που τους επιβλήθηκαν. Αν και απόντες οι περισσότεροι, θα χρειαστεί να μάθουν από τους συνηγόρους τους ή και τα ΜΜΕ την απόφαση των δικαστών που ενδέχεται να τους οδηγήσει ακόμα και στη φυλακή.

Αμέσως μετά την απόφαση για τις ποινές, το δικαστήριο θα προχωρήσει στις συγχωνεύσεις τους και αμέσως μετά θα ξεκινήσει ο κύκλος των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης για τη διεκδίκηση της αναστολής ή του ανασταλτικού αποτελέσματος στην έφεση. Από τη διάρκεια των αγορεύσεών τους θα εξαρτηθεί και το πότε θα ανακοινωθεί η απόφαση αυτή του δικαστηρίου που θα κρίνει ποιοι και πόσοι θα παραμείνουν ελεύθεροι ή θα  πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή.