Δίκη Χρυσής Αυγής: Κανένα ελαφρυντικό στα 7 ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης – Προσαγωγές έξω από το Εφετείο

Το δικαστήριο απόφάσισε να μην αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό στην ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής που έχει καταδικαστεί για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης (Μιχαλολιάκος, Λαγός, Κασιδιάρης, Γερμενής, Ματθαιόπουλος, Παναγιώταρος, Παππάς) αλλα και στον Γιώργο Ρουπακιά. Έτσι οι ποινές κάθειρξης θα κυμανθούν από 5 έως 15 χρόνια για τα μέλη της οργάνωσης.

Το δικαστήριο απόφάσισε να μην αναγνωρίσει ελαφρυντικά ούτε στους: Ελένη Ζαρούλια, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Αντώνη Γρέγο, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Νίκο Κούζηλο και Δημήτρη Κουκούτση, στους οποίους η ποινή θα κυμαίνεται από πέντε έως δέκα χρόνια.

Σε ποιους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά

Το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά σε τέσσερις πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα στους Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Στάθη Μπούκουρα, Νίκο Μίχο και Μιχάλη Αρβανίτη.

Επιπλέον αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά και σε δέκα ακόμη κατηγορούμενους κατηγορούμενους.

Αναλυτικά τα ελαφρυντικά που αναγνώρισε το δικαστήριο:

Της μετεφηβικής ηλικίας στους: Αναδιώτη, Τσακανίκα, Χρυσαφίτη, Αγριογιάννης, Ευγενικός, Μαρίας, Παπαδόπουλος, Χατζηδάκης
Της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς στους: Δήμου, Σκάλκο, Αλεξόπουλο και Μπούκουρα
Της ειλικρινούς μεταμέλειας στον Μίχο
Του πρότερου σύννομου βίου στον Αρβανίτη

Σε 10 προσαγωγές ατόμων που πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή προχώρησε η αστυνομία επειδή συγκεντρώθηκαν έξω από το Εφετείο Αθηνών παρά τη σχετική απαγόρευση με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής. Την ίδια ώρα στην λεωφόρο Αλεξάνδρας εξελίσσεται μεγάλη συγκέντρωση κατά της Χρυσής Αυγής με αίτημα «τις ανώτερες δυνατές ποινές» για τους καταδικασμένους.