Κρήτη: Απολογία βασανιστή – Υποστήριξε ότι θεώρησε πως μπορούσε να κάνει μόνος του στείρωση στο σκύλο του

Ενώπιον των αστυνομικών αρχών παρουσιάστηκε ο άνδρας από τα Κουνουπιδιανά Χανίων, ο οποίος βασάνισε το σκύλο του κρεμώντας τον και κόβοντάς του τα γεννητικά όργανα.

Ο κατηγορούμενους, κατά την διάρκεια της κατάθεσής του υποστήριξε ότι προχώρησε σε αυτή την πράξη για να «ηρεμήσει το σκυλί». Στον 55χρονο έχει ήδη επιβληθεί χρηματική ποινή ύψους 30.000 ευρώ, ενώ η κατάθεσή του συμπεριλήφθηκε στον φάκελο της δικογραφίας που έχει ήδη σταλεί στον Εισαγγελέα Χανίων.

Ο άνδρας, λόγω της παρέλευσης του αυτοφώρου, αφέθηκε ελεύθερος ενώ έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από τη ΔΕΗ όπου εργάζεται.

Ο δικηγόρος του 55χρονου είπε ότι στην κατάθεσή του ο πελάτης του υποστήριξε ότι θεώρησε πως μπορούσε να κάνει μόνος του στείρωση στο σκύλο του.

“Πίστευε ότι μπορεί να στειρώσει μόνος τον σκύλο του. Αυτό προσπάθησε να κάνει. Όταν είδε τι συνέβη, ο ίδιος τον πήγε στον κτηνίατρο”, αναφέρει ο δικηγόρος του.

Το άτυχο ζώο σώθηκε από τον κτηνίατρο Κώστα Τερεζάκη που το χειρούργησε.

Ο σκύλος βρίσκεται πλέον σε ασφαλές περιβάλλον, αναρρώνει και αναζητά ανθρώπους που θα τον αγαπήσουν και θα τον υιοθετήσουν.