Δεύτερη εβδομάδα καταλήψεων – Ανησυχία για τις χαμένες ώρες διδασκαλίας

Δεύτερη εβδομάδα καταλήψεων και στο υπουργείο Παιδείας ψάχνουν για εναλλακτικές λύσεις, ώστε να καλυφθεί το χαμένο έδαφος από την διδακτέα ύλη, καθώς αρκετές σχολικές μονάδες παραμένουν κλειστές και λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού. Χθες η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τόνισε πως υπάρχει ζήτημα με την αναπλήρωση των χαμένων ωρών.
«Οι καταλήψεις προφανώς δεν έχουν καμία θέση. Είμαστε εδώ για διάλογο, με ανοιχτά σχολεία. Στον βαθμό που υπάρχει απώλεια διδακτικών ωρών, τίθεται ζήτημα αναπλήρωσης ωρών», είπε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Στο υπουργείο Παιδείας πάντως βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής όσον αφορά στις καταλήψεις οι οποίες σύμφωνα με εκτιμήσεις ανέρχονται σε περίπου 300 σε όλη τη χώρα. Από την πλευρά του το συντονιστικό των μαθητών Αθήνας αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι οι καταλήψεις έχουν ξεπεράσει τις 700 και εκτείνονται σε 35 πόλεις. Επίσημα στοιχεία δεν είναι διαθέσιμα, ενώ η υπουργός Παιδείας σε δηλώσεις της αναφορικά με τους αριθμούς των καταλήψεων, είπε ότι «είναι μια μεταβαλλόμενη κατάσταση», επισημαίνοντας ότι κάποια σχολεία το πρωί δηλώνονται υπό κατάληψη, όμως στη συνέχεια λειτουργούν.