Τι είπε ο Χάρης Ρώμας για την «εγκυμοσύνη του»

Ο γνωστός σεναριογράφος και ηθοποιός Χάρης Ρώμας μίλησε για τη φωτογράφιση σε εξώφυλλο περιοδικού, στην οποία πόζαρε ως έγκυος και εξήγησε τον συμβολισμό της. Δήλωσε πως υπήρξαν αντιδράσεις από αρκετούς θαυμαστές του.

«Κάποια πράγματα που φαίνονται ρηξικέλευθα, πλέον γίνονται για άλλους λόγους και όχι για να τραβήξουν την προσοχή. Υπήρξαν και αντιδράσεις για τη φωτογράφιση. Πέρα από τα μπινελίκια, γιατί κι αυτά υπάρχουν, μία θαυμάστρια μου έγραψε: «Εγώ έχασα πάσα ιδέα, δεν το περίμενα αυτό από εσάς.  Δεν ήθελε να μπει καν στο παιχνίδι της αλληγορίας. Εμείς σαν καλλιτέχνες οφείλουμε πραγματικά να δείχνουν στον κόσμο ότι οι ορίζοντες πρέπει να ανοίγουν συνεχώς περισσότερο και ότι οι προκαταλήψεις και τα ταμπού πρέπει να σπάνε. Εγώ προσωπικά κάνω και θα κάνω αγώνα εναντίον κάθε ρατσιστικής αίσθησης. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που δεν γνώρισε τον διαφωτισμό, λόγω της τουρκοκρατίας, και υπάρχουν πολλά ταμπού», δήλωσε ο Χάρης Ρώμας.

«Το σκέφτηκα, το ζύγισα και αποφάσισα να το κάνω. Μου άρεσε πάρα πολύ το όλο πράγμα. Υπάρχει κι ένα δεύτερο επίπεδο σε σχέση με τη συγγραφική μου ιδιότητα. Τα σενάρια ή τα θεατρικά έργα που γράφει ένας συγγραφέας που σέβεται τον εαυτό του, τα αισθάνεται σαν παιδιά του. Με αυτή την έννοια, υπάρχει κι αυτός ο συμβολισμός», συμπλήρωσε.