Τρεις οι νεκροί σε ναυάγιο με μετανάστες ανοιχτά της Κρήτης

Τρείς σοροί και 57 διασωθέντες, έχουν περισυλλεγεί από τη θαλάσσια περιοχή 12 ναυτικά μίλια ανατολικά της Κρήτης, μετά τη βύθιση σκάφους που μετέφερε άγνωστο αριθμό μεταναστών και προσφύγων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι σοροί είναι μίας γυναίκας και δύο παιδιών.

Ad - Διαφήμιση

Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος ενημερώθηκε τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας, για σκάφος αγνώστων λοιπών στοιχείων, που βρισκόταν σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή όπου επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Οι σοροί με 19 διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σητείας από ένα παραπλέον πλοίο και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του λιμενικού. Στο σημείο των ερευνών βρίσκονται πέντε παραπλέοντα πλοία, ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης και ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ένα ελικόπτερο super puma και αεροσκάφος του λιμενικού.

Το σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες και πρόσφυγες δεν έχει γίνει γνωστό από που ξεκίνησε και ποιος ήταν ο προορισμός του.