Έτοιμοι να υποδεχτούν τα παιδιά τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Χαϊδαρίου

Τη Δευτέρα  7 Σεπτεμβρίου ξεκινούν την λειτουργία τους οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Χαϊδαρίου.  Η Διοίκηση  και τα υπηρεσιακά στελέχη των Παιδικών Σταθμών έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες  ώστε όλα τα παιδιά να ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά με ασφάλεια και τα πιο μικρά να προσαρμοστούν γρήγορα και ομαλά στο νέο τους περιβάλλον.

Ad - Διαφήμιση

  • Έχει γίνει γενικός καθαρισμός όλων των χώρων και απομάκρυνση όσων αντικειμένων (παιχνίδια) δεν είναι δυνατόν να απολυμανθούν.
  • Οι Σταθμοί έχουν προμηθευτεί τις αναγκαίες ποσότητες αντισηπτικών και καθαριστικών ενώ όλο το προσωπικό των Σταθμών έχει εφοδιαστεί με μάσκες τις οποίες θα χρησιμοποιεί καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας.
  • Θα γίνεται θερμομέτρηση των παιδιών κατά την καθημερινή προσέλευση τους στον Σταθμό.
  • Στους τοίχους των αιθουσών κάθε Σταθμού θα αναρτηθούν αφίσες που εξηγούν με εικόνες τα αναγκαία μέτρα καθαριότητας και υγιεινής που πρέπει να τηρούν τα παιδιά.
  • Η εξοικείωση των παιδιών με τα μέτρα υγιεινής θα γίνεται και μέσα από επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες με μορφή παιχνιδιού.
  • Οι γονείς θα ενημερωθούν με ειδικό έντυπο από παιδίατρο για τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού και όλων των ιώσεων.
  • Θα μοιραστεί στους γονείς συμβουλευτικό  έντυπο από τους ψυχολόγους των Σταθμών με θέμα την καλύτερη προσαρμογή των παιδιών στο νέο τους περιβάλλον.

Για τη σωστή οργάνωση του ανοίγματος των Σταθμών στις ειδικές  φετινές συνθήκες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της αρμόδιας Αντιδημάρχου  με τις προϊστάμενες των Παιδικών Σταθμών, τις ψυχολόγους, τον Διευθυντή της Κοινωνικής Υπηρεσίας και την Τμηματάρχη των  Παιδικών Σταθμών.

Στον 2ο Παιδικό Σταθμό, όπου υπήρχε πρόβλημα υγρασίας στην στέγη, εκτελούνται εργασίες επισκευών που θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τη Δευτέρα.

Ο Δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός, η Αντιδήμαρχος Ελένη Μπέλα και όλο το προσωπικό των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Χαϊδαρίου εύχονται στα παιδιά και στους γονείς τους καλή σχολική χρονιά!