O Κιμ Γιονγκ Ουν έδωσε εντολή να κατασχεθούν οι σκύλοι

Κηρύσσοντας ότι τα σκυλιά που κρατούν στα σπίτια τους είναι σύμβολο καπιταλιστικής παρακμής, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έδωσε εντολή να κατασχεθούν οι σκύλοι στην Πιονγκγιάνγκ.

Ad - Διαφήμιση

Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες τους ανησυχούν πως τα αγαπημένα τους κατοικίδια θα θυσιαστούν ώστε να λύσουν το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης τροφίμων στη χώρα.

Τον Ιούλιο ο ηγέτης του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε πως είναι παράνομη η κατοχή σκύλου, καταγγέλλοντας την κατοχή σκύλου στο σπίτι ως «μολυσμένη τάση της αστικής ιδεολογίας».

Οι Αρχές έχουν εντοπίσει τα νοικοκυριά που έχουν σκύλους και τα αναγκάζουν να τα παραδώσουν ή θα τα κατασχέσουν βίαια και θα τα σκοτώσουν. Κάποιοι από τους σκύλους θα σταλούν σε κρατικούς ζωολογικούς κήπους ή θα πωληθούν σε εστιατόρια για κρέας.

Μια πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ ανέφερε ότι το 60% των 25,5 εκατομμυρίων ανθρώπων της Βόρειας Κορέας αντιμετωπίζουν «εκτεταμένες ελλείψεις τροφίμων», οι οποίες επιδεινώθηκαν από τις διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν στο καθεστώς για τα πυρηνικά πυραυλικά προγράμματα.

Το κρέας σκύλου θεωρείται λιχουδιά στην Κορεατική χερσόνησο. Ωστόσο, περίπου ένα εκατομμύριο σκυλιά εκτρέφονται σε αγροκτήματα προς κατανάλωση κάθε χρόνο στον Νότο.