Σύψας: Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ανακόψουμε την εξάπλωση του ιού

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, μεταξύ των μέτρων που βρίσκονται υπό σκέψη είναι η εκτεταμένη χρήση μάσκας, ο περιορισμός των ατόμων σε κάποιο κοινωνικό γεγονός, καθώς επίσης και το μειωμένο ωράριο λειτουργιάς καταστημάτων εστίασης.

Ad - Διαφήμιση

Ιδιαίτερο προβληματισμό αποτελεί η μεγάλη διασπορά του ιού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σε ανακοίνωσή του, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

«Ο ιός βρίσκεται δίπλα μας κι όσο αντιμετωπίζεται η μετάδοσή του με… χαλαρότητα και έλλειψη ατομικής ευθύνης, μην τηρώντας τους απαραίτητους κανόνες ατομικής προστασίας, πρέπει να γίνει από όλους αντιληπτό ότι θα συνεχιστεί η διασπορά και θα… αυξηθούν τα περιστατικά εκείνα που θα χρήζουν νοσηλείας», σημειώνει ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Νίκος Νίτσας.

Όπως αναφέρει ο κ. Νίτσας, «για να μη φτάσουμε σε εκείνο το σημείο που όλοι απευχόμαστε και αποφύγαμε στο πρόσφατο παρελθόν, πρέπει, παρά τη χαλάρωση που επικρατεί λόγω των θερινών διακοπών, ο καθένας μας ξεχωριστά να δείξει υπευθυνότητα. Να αποφεύγουμε τον συνωστισμό σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, να τηρούμε τις αποστάσεις μεταξύ μας και να φοράμε σωστά τη μάσκα μας».