18η λαμπαδηδρομία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών

Με την Εθιμοτυπική Τελετή Αφής της «Φλόγας της Αγάπης» θα ξεκινήσει επίσημα η 18η λαμπαδηδρομία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών, τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 και ώρα 18.30 στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Ad - Διαφήμιση

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Αττικής και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ).

Η «Φλόγα της Αγάπης» θα ταξιδέψει σε όλη τη χώρα, μεταφέροντας το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς της αιμοδοσίας και της δωρεάς οργάνων και στοχεύοντας στην αύξηση της ενημέρωσης, της ευαισθητοποίησης και της συμμετοχής.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, με αφορμή την εκδήλωση, επισημαίνει ότι η ανάγκη σε αίμα είναι μεγάλη και απευθύνει κάλεσμα ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης όλων των πολιτών.

«Η εθελοντική αιμοδοσία είναι δώρο ζωής, πράξη ευαισθητοποίησης, προσφοράς αγάπης και αλληλεγγύης. Ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας τα αποθέματα σε αίμα έχουν μειωθεί δραματικά. Προσφέροντας αίμα, συμβάλλουμε στη σωτηρία συνανθρώπων μας. Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει με δράσεις, πρωτοβουλίες και συνεργασίες τις προσπάθειες που γίνονται για την επέκταση της εθελοντικής αιμοδοσίας».