Λοιμωξιολόγος Λαζανάς για κορονοϊό: Μπαίνουμε σε περίοδο Μαρτίου αν συνεχίσουμε έτσι

Χθες υπερδιπλασιάστηκαν τα κρούσματα σε σχέση με την προηγούμενη μέρα, αφού καταγράφηκαν 58 νέα, έναντι 24 της Δευτέρας, ενώ εντοπίστηκαν και σε περισσότερες περιοχές (Λέσβο, Ξάνθη, Ημαθία, Κοζάνη, Άρτα και Χαλκιδική εκτός της Αττικής και της Θεσσαλονίκης).

Με ανακοίνωση, που αναρτήθηκε στη σελίδα του Κέντρου Υγείας Πάρου, επιβεβαιώνονται το πρώτο θετικό κρούσμα κορονοϊού στο νησί.

Πρόκειται για Ελληνίδα, με ιδιόκτητη κατοικία στο νησί, ενώ άμεσα, εντός μιας ώρας από τη διάγνωση, ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι φορείς, δηλαδή ο ΕΟΔΥ και το ΕΚΕΠΥ, καθώς και το Αστυνομικό Τμήμα Πάρου. Μάλιστα, εντός της ημέρας θα ανιχνευτούν οι υγειονομικοί, εντός και εκτός του Κέντρου Υγείας, που δυνητικά εκτέθηκαν στον ιό.

Ο λοιμωξιολόγος, Μάριος Λαζανάς, έκρουσε καμπανάκι κινδύνου για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι «αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα, μπαίνουμε σε μια περίοδο, όπως ήταν τον Μάρτιο».

Παράλληλα, ο κ. Λαζανάς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εντατικοποιηθούν τα μέτρα, ακόμα και να επιστρέψουμε στις απαγορεύσεις, ενώ πρόσθεσε ότι η χρήση μάσκας πρέπει να γίνει υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους παρά το γεγονός ότι μέχρι τώρα υπήρχε σύσταση ή αυστηρή σύσταση, σημειώνοντας ότι για τον Έλληνα δε σημαίνει τίποτα.