Τη Δευτέρα 13 Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις – Κάνουμε τις αγορές μας στο Περιστέρι

Τη Δευτέρα 13 Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι θερινές εκπτώσεις 2020. Τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020 και προτείνεται το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή αυτή να είναι 11:00 έως 18:00.

Ο εμπορικός κόσμος του Περιστερίου, πάντα προσδοκά στη βελτίωση της κίνησης στην αγορά, προσκαλώντας τους καταναλωτές να χαρούν τις αγορές τους στα καταστήματα της επιλογής τους, τα οποία τηρούν όλα τα υγειονομικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η πόλη του Περιστερίου διαθέτει τρεις σταθμούς Μετρό (“Αγ. Αντώνιος”, “Περιστέρι”, “Ανθούπολη”) για την άψογη πρόσβαση των καταναλωτών, τα καλύτερα καταστήματα σε ποιότητα, ποικιλία και τιμές, τόσο στο κέντρο της πόλης, όσο και στις δυναμικές περιοχές, του Αγ. Ιεροθέου, της Ανθούπολης, της Νέας Ζωής, του Λόφου Αξιωματικών, του Μπουρναζίου και της Αγ. Τριάδας.

Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο “εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η αναγραφή παλιάς και νέας τιμής είναι επιβεβλημένες, ενώ συμπληρωματικά δίνεται η δυνατότητα αναγραφής ποσοστού έκπτωσης.

Όπως παρατηρείται από τους εμπορικούς συλλόγους υπάρχουν μέλη που καλοπροαίρετα και στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τον σχετικό φόρτο εργασίας, δεν αναγράφουν στα υπό έκπτωση προϊόντα διπλές τιμές αλλά καταφεύγουν στην χρήση γενικευμένου ποσοστού μείωσης.

Η συγκεκριμένη πρακτική είναι παράνομη και επισύρει αυστηρές κυρώσεις. Επιβάλλεται λοιπόν προσοχή από τους καταστηματάρχες, ώστε να αναγράφουν πρώτα απ’ όλα την παλιά και νέα τιμή των προϊόντων και κατόπιν γενικευμένο ποσοστό έκπτωσης.

Σύμφωνα με το άρθρο 21 ν. 4177/2013, σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ.

Οι θερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τη Δευτέρα, 31 Αυγούστου και οι εργαζόμενοι και καταναλωτές κατά την λειτουργία των καταστημάτων, πρέπει να τηρούν τους κανόνες για προφύλαξη και αποτροπή μετάδοσης του κορονοϊού.