Κορονοϊός: Ανησυχία μετά τα 43 χθεσινά κρούσματα

Ανησυχία έχει προκαλέσει η αύξηση των κρουσμάτων μέσα σε 24 ώρες, τα οποία έφθασαν χθες τα 43 με τα περισσότερα από αυτά -20- να προέρχονται από τον Προμαχώνα.

Ad - Διαφήμιση

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.562, εκ των οποίων το 54,6% αφορά άνδρες.

Η πλειονότητα των κρουσμάτων (20) αφορά πρόσωπα προερχόμενα από τη Σερβία. Τα υπόλοιπα 16 αφορούν κατοίκους άλλων χωρών. Ακόμη, τέσσερα κρούσματα καταγράφηκαν στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης. Δύο κρούσματα εντοπίζονται στην περιφερειακή ενότητα Καρπάθου. Ένα νέο κρούσμα εντοπίζεται στην περιφερειακή ενότητα της Ανατολικής Αττικής.

193 πολίτες έχουν πεθάνει καθώς χθες απεβίωσε 83χρονη, νοσηλευόμενη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία» με υποκείμενα νοσήματα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.562, εκ των οποίων το 54,6% αφορά άνδρες. Τα 852 κρούσματα (23,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1936 (54,4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

11 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 59 ετών. Το 90,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 120 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην επιστημονική κοινότητα για το αν πρέπει να συνεχιστούν τα πανηγύρια, μετά τα περιστατικά που υγειονομικά χαρακτηρίστηκαν εκτός ελέγχου το Σαββατοκύριακο. Ήδη επιβλήθηκαν πρόστιμα για το παραδοσιακό γλέντι στην Αλίαρτο Βοιωτίας όπου συγχρωτίστηκαν πάνω από 2.000 άνθρωποι. 

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ενημερώνει το επιβατικό κοινό για την έκτακτη αεροπορική οδηγία (Notam) που ισχύει από σήμερα έως τις 15 Ιουλίου και αφορά στην απαγόρευση πτήσεων μεταξύ Ελλάδας/Σερβίας και εισόδου Σέρβων πολιτών στην χώρα μας, λόγω έξαρσης της πανδημίας στη γείτονα χώρα.

Επίσης, αρχίζουν ξανά από την ίδια ημέρα, 15 Ιουλίου οι απευθείας πτήσεις μεταξύ της χώρας μας και της Μεγάλης Βρετανίας.