Κλείνουν τα εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη»

Μετά από πολλές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια τελικά δεν κατάφεραν να επιβιώσουν τα εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη». Πρόκειται για τα μεγαλύτερα και πιο παλιά ιδιωτικά σχολεία της χώρας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Ad - Διαφήμιση

Οι γονείς μαθητών ειδοποιήθηκαν από το λογιστήρια ότι δεν θα μπορέσει το σχολείο να δεχθεί μαθητές και τους επιστρέφουν τις προκαταβολές που είχαν δοθεί για τη χρονιά 2020-2021 ενώ οι διοικητικές υπηρεσίες θα συνεχίσουν να λειτουργούν προκειμένου να κλείσουν όλες τις υποθέσεις. Επίσης προτείνουν τρία ιδιωτικά σχολεία προκειμένου να διοχετευτούν εκεί τα παιδιά για να μπορέσουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Οι δυσκολίες για το ιστορικό σχολείο που φιλοξενούσε 1.000 παιδιά είχαν φανεί εδώ και μερικά χρόνια καθώς τα υψηλά δάνεια για την κατασκευή του υπερσύγχρονου σχολείου στην περιοχή των Μεσογείων, έγιναν βρόχος για τους ιδιοκτήτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε τους τελευταίους μήνες όταν δεκάδες γονείς αρνούνταν να καταβάλουν τα δίδακτρα με πρόσχημα τον κοροναϊό και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Ετσι η «μαύρη τρύπα» των χρεών μεγάλωσε με αποτέλεσμα αυτή την εξέλιξη.

Πολλά ακούγονται για το μέλλον του σχολείου καθώς τα κτίρια είναι από τα καλύτερα που υπάρχουν και θα ενδιέφεραν πολλά σχολεία να τα αγοράσουν.