Ελένη Μενεγάκη: Tο “αντίο” της βασίλισσας της ελληνικής τηλεόρασης

Τέλος εποχής σήμερα για την Ελένη Μενεγάκη η οποία αποχαιρέτησε το τηλεοπτικό της κοινό μετά από 15 χρόνια στο κανάλι και 30 χρόνια στην τηλεόραση.

Ad - Διαφήμιση

Η ίδια ανήμερα στην εορταστική της εορτή στις 21 Μαΐου είχε αιφνιδιάσει τους τηλεθεατές της  καθώς ανακοίνωσε στον αέρα της εκπομπής της πως πρόκειται να αποχωρήσει και ότι δεν θα την δούμε στο “γυαλί” την επόμενη σεζόν.

Η παρουσιάστρια είχε πει χαρακτηριστικά on air: “Λοιπόν, ήμουν πολύ τυχερή γιατί εδώ και πολλά χρόνια βρίσκομαι σε έναν χώρο που μου ταίριαξε πάρα πολύ. Δεν το ήξερα. Ήμουν πολύ τυχερή γιατί η ζωή έφερε κοντά μου εκλεκτούς, ξεχωριστούς, καλούς ανθρώπους και καλούς συνεργάτες. Υπήρξα πολύ τυχερή γιατί δεν χρειάστηκε να πάω κόντρα στον χαρακτήρα μου και να πηδάω από κλαράκι σε κλαράκι τα σχεδόν 30 χρόνια που είμαι στην τηλεόραση, να κάνω πολλές αλλαγές, γιατί είμαι ένας άνθρωπος που μου αρέσει να στεριώνω. Ποτέ στη ζωή δεν ξέρεις τι θα γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη. Δεν θέλω να αισθάνεται κανείς ότι δεν έχει στην καρδιά μου τον ρόλο που είχε. Εσείς στη δική μου καρδιά είστε ψηλά. Δεν θα με δείτε κάπου αλλού την επόμενη σεζόν. Είναι μια ευκαιρία και για μένα να κάνω πράγματα που δεν έκανα. Πράγματα που δεν έκανα σε μικρότερη ηλικία. Πράγματα που μπορεί εσείς να τα έχετε κάνει. Είναι και αυτό αχαρτογράφητα νερά. Δεν ξέρω πώς είναι. Η επόμενη σεζόν θέλω να με βρει ελεύθερη. Να δοκιμάζομαι σε κάτι που δεν έχω ξανακάνει. Και κάποια στιγμή θέλω να πιστεύω ότι θα τα ξαναπούμε”.

Έτσι σήμερα έφτασε αυτή η στιγμή.

Το κλίμα στη σημερινή αποχαιρετιστήρια εκπομπή ήταν έντονα φορτισμένο. Η Ελένη Μενεγάκη είπε ότι αυτή η φάση της ζωής της και της καριέρας της ολοκληρώθηκε και πώς αν ξεκινήσει κάτι άλλο θα είναι τελείως διαφορετικό, όπως και η ίδια. Η παρουσιάστρια ευχαρίστησε τους συνεργάτες της και όλους όσοι βρέθηκαν στο δρόμο της, γιατί όπως είπε: «Ιστορία γράφουν οι άνθρωποι, γράφουν οι παρέες».

Μεταξύ άλλων είπε: «Το έφτασα μέχρι εκεί που ήθελα, με τον τρόπο που ήθελα. Η ψυχή μου είναι ζωντανή και αληθινή και αν κάτι θέλω να θυμάστε είναι ότι ό,τι βλέπατε ήταν αλήθεια. Όλα. Την κάθε μέρα μέσα σε αυτή τη διαδρομή τη ευχαριστήθηκα μέσα από την ψυχή μου. Οι άνθρωποι που γνώρισα με γέμισαν εμπειρίες, με μάθανε πολλά. Και ακόμα μαθαίνω. Ιστορία γράφουν οι άνθρωποι, γράφουν οι παρέες. Οι παρέες μου ήταν μοναδικές ξεχωριστές. Δεν θα είχα τόση συγκίνηση αν έκλεινε απλά ένας κύκλος στον Alpha.

Σήμερα κλείνει ένας πολύ μεγάλος κύκλος δικός μου. Αυτά τα σχεδόν 30 χρόνια διαδρομής μέσα στην τηλεόραση. Και να ξανανοίξει μετά θα είναι κάτι άλλο γιατί θα έχω αλλάξει εγώ. Δεν ξέρω αν τα όνειρά μου πήγαν ποτέ τόσο μακριά. Αλίμονο ποτέ. Μην κάνω την έξυπνη, ποτέ. Ξεπέρασαν και τα δικά μου όνειρα και τα δικά μου σχέδια. Ήμουν εκεί για να σας παρασύρω στο θετικό κομμάτι της ζωής, στην ελπίδα, στα ωραία πράγματα όχι στα δύσκολα. Ενα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου. Έχω πάρει την πιο πολύ λάμψη και αγάπη κι όμως δεν θα είχα κάνει τίποτα αν δεν είχα πέσει στους σωστούς ανθρώπους αν δεν είχα τα αυτιά μου ανοικτά να τους ακούσω, αν δεν είχα διαφωνήσει μαζί τους».

Στο πλατό βρέθηκαν διάφορα αγαπημένα πρόσωπα της Ελένης αλλά την παράσταση έκλεψε η οικογένειά της. Στο στούντιο την επισκέφθηκε τόσο ο Ματέο Παντζόπουλος όσο και τα τέσσερα παιδιά της που είδαμε για πρώτη φορά τα πρόσωπά τους.