Πέθανε σε ηλικία 67 ετών ο Γιάννης Χόντος, συνιδρυτής των Hondos Center

Πέθανε σε ηλικία 67 ετών ο Γιάννης Σ. Χόντος ένας από τους συνιδρυτές των καταστημάτων Hondos Center με καταγωγή από τα Άγραφα Ευρυτανίας. Έδινε «μάχη» με την επάρατη νόσο εδώ και δύο χρόνια. Πριν από λίγα χρόνια είχε χάσει και τη σύζυγό του για τον ίδιο λόγο. Άφησε πίσω του τρία παιδιά, έναν γιο και δύο κόρες.

Ad - Διαφήμιση

Σήμερα μεταξύ 3 – 4 κατά τη διάρκεια της κηδείας όλα τα καταστήματα Hondos θα παραμείνουν κλειστά.

Ήταν ιδαίτερα αγαπητός στους υπαλλήλους του με τους οποίους είχε προσωπική επαφή. Περνούσε πολλές ώρες στο κατάστημα της πόλης μας του Περιστερίου που αγαπούσε ιδιαίτερα.

Σήμερα Παρασκευή 12 Ιουνίου στις 3:00 το μεσημέρι θα γίνει η κηδεία του στα Άγραφα Ευρυτανίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

Ποια είναι η οικογένεια Χόντου

Πριν μισό περίπου αιώνα, τα παιδιά της πολύτεκνης οικογένειας του Σωτήρη Χόντου εγκαταλείπουν τις Μίκρες των Αγράφων (τα σημερινά Χοντέικα) με προορισμό την Αθήνα.

Στην πρωτεύουσα, τα πέντε αδέρφια, οι Νίκος, Γιώργος, Αργύρης, Γιάννης και Κώστας Χόντος, ασχολούνται με το εμπόριο. Ξεκινούν ως πλασιέ σαπουνιών, αρωμάτων και φθηνών καλλυντικών της εποχής, τα οποία διαθέτουν στους υπάλληλους της Τράπεζας της Ελλάδος και στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών.

Αργότερα, αναλαμβάνουν τη λειτουργία ενός περιπτέρου επί της οδού Ομήρου.

Η εταιρεία έχει ιδρυθεί το 1967 και το πρώτο κατάστημα άνοιξε στην οδό Ομήρου με μεγάλη επιτυχία. Άνοιξαν 74 καταστήματα Hondos Center σε όλη την χώρα με χιλιάδες εργαζόμενους.

Με σλόγκαν το «του κόσμου τα καλλυντικά, πάντα πιο φθηνά» και με σκληρή προσωπική δουλειά και συχνά ταξίδια στο εξωτερικό, οι αφοί Χόντου καταφέρνουν να ανοίξουν το ένα κατάστημα μετά από το άλλο και να γιγαντώσουν την εταιρεία.