Παράσταση διαμαρτυρίας για το ΣΜΑ διοργανώνουν οι εργαζόμενοι του Δ. Περιστερίου

Η Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων στο Δήμο Περιστερίου καλεί όλα τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής, σε παράσταση διαμαρτυρίας, στις 30 Μάη και ώρα 11 π.μ, στο αμαξοστάσιο του δήμου, απέναντι από το άλσος, με απάιτηση να απομακρυνθεί άμεσα ο Σταθμός  Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ).

Ad - Διαφήμιση

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Πρέπει να ακουστεί δυνατά η απαίτησή μας, να απομακρυνθούν άμεσα ο Σταθμός  Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) που λειτουργεί εκεί, καθώς και το σύνολο του αμαξοστασίου και να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου, άθλησης και αναψυχής για όλους τους δημότες. Απέναντι από το άλσος που βγαίνουμε βόλτα με τα παιδιά μας, σε κοντινή απόσταση από σχολεία και νηπιαγωγεία, στην καρδιά του δήμου, εδώ και 7 χρόνια η διοίκηση Παχατουρίδη έχει εγκαταστήσει χωματερή, ιδιαίτερα επιβαρυντική για την υγεία των κατοίκων και των εργαζομένων.

Η λαλίστατη δημοτική αρχή, τι έχει αποκρύψει από τους κατοίκους όλα αυτά τα χρόνια;

  • Ότι τα οχήματα μεταφόρτωσης, που μπαίνουν και βγαίνουν σε αυτό το χώρο, έχουν εντοπιστεί πολλές φορές με ραδιενεργά κατάλοιπα από ανιχνευτές της χωματερής.
  • Ότι έχουν πεθάνει συνάδερφοί μας, που εργάζονταν στο χώρο, από ασθένειες που μπορούν να προκαλούνται κι από τους αυξημένους ρύπους.
  • Ότι έχουν γίνει σοβαρά ατυχήματα με θύματα τους εργαζομένους.

Οι δεσμεύσεις της, για απομάκρυνση του συνόλου των εγκαταστάσεων αποδείχτηκαν κούφια λόγια. Ανέξοδες υποσχέσεις που μόνος στόχος τους, είναι να μας αποκοιμίσουν. Άλλωστε εμείς που εργαζόμαστε ή κατοικούμε στην Δυτική Αθήνα, έχουμε πικρή πείρα από χωματερές που δήθεν θα έκλειναν, όπως της Φυλής που υποβαθμίζει για δεκαετίες την ποιότητα ζωής και μας γεμίζει με καρκίνο.  Η μόνη δέσμευση που σέβεται η δημοτική αρχή είναι απέναντι στις κυβερνήσεις και τις πολιτικές που υλοποιούν για να ενισχύσουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στην διαχείριση των απορριμμάτων σε βάρος της υγείας μας.

Συνέπραξε όπως και άλλες στο περιβαλλοντικό έγκλημα της κυβέρνησης που, μεταξύ πολλών άλλων, νομιμοποίησε με πρόσφατο νόμο είκοσι τρείς  υφιστάμενους και παράνομους ΣΜΑ, κατά παράβαση των χρήσεων γης, σε είκοσι δήμους της Αττικής. Ανάμεσά τους και τη χωματερή του Περιστερίου.

Η Σωματειακή Επιτροπή καλεί τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς της διοίκησης του δήμου. Μαζί με το λαό της περιοχής, να αντισταθούν στην νομιμοποίηση του ΣΜΑ, να βάλουν πάνω από όλα τη δική τους υγεία και των οικογενειών τους. Δεν έχουμε δύο ζωές για να τους χαρίσουμε τη μία.