Τη Δευτέρα θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός τι θα γίνει με τα δημοτικά σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς

«Αυτή τη στιγμή κινούμαστε προς άνοιγμα των δημοτικών» ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας με πιθανότερη ημερομηνία ανοίγματος την 1η Ιουνίου. Ωστόσο, όπως ο ίδιος εξήγησε την Δευτέρα 25/5 θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός τι θα γίνει με τα σχολεία.

Όσον αφορά τα γυμναστήρια ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε πως ο αρχικός σχεδιασμός είναι να ανοίξουν στις 29 Ιουνίου και θα αξιολογηθεί αν γίνει νωριτερα αν τα πραγματα εξακολουθήσουν να είναι καλά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην χθεσινή ενημέρωση γνωστοποίησε ότι από Δευτέρα θα ανοίξουν τα Κέντρα Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρία (ΚΔΑΠ) στο πλαίσιο στήριξης των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Οσον αφορά τους παιδικούς, βρεφικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και τις κατασκηνώσεις, κρατικές και ιδιωτικές, οι σχετικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Παιδείας έχει αρχίσει πυρετωδώς τις προετοιμασίες της επόμενης σχολικής χρονιάς, η οποία όπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσει από την 1η Σεπτεμβρίου.