Πώς να διώξετε τα κουνούπια από το σπίτι σας

Μαζί  με το καλοκαίρι έρχονται και τα ενοχλητικά κουνούπια τα οποία προσπαθούμε να απωθήσουμε από το σπίτι μας. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που είναι αλλεργικοί στο τσίμπημα των κουνουπιών. Για τους λόγους αυτούς παρακάτω σας παραθέτουμε μια σειρά από χρήσιμες συμβουλές για να τα απωθήσετε.

Ad - Διαφήμιση

Λεβάντα και Βασιλικός

Η λεβάντα και ο βασιλικός, εξαιτίας της έντονης μυρωδιάς τους βοηθούν στην καταπολέμηση κουνουπιών. Τοποθετήστε, λοιπόν μερικά μικρά γλαστράκια  στο τραπέζι ή σε άλλους χώρους του σπιτιού σας και και διώξτε τα κουνούπια μακριά.

Λεμονόχορτο και  Σιτρονέλα

Υπάρχουν επίσης και άλλα φυτά που είναι γνωστά για την εντομοαπωθητική τους δράση. Το άρωμα που εκκρίνουν όσο ευχάριστο και χαλαρωτικό μπορεί να είναι για εσάς, δεν ισχύει το ίδιο και για τα κουνούπια. Χαρακτηριστικά, το ωραίο του λεμονόχορτου και της σιτρονέλας μπορεί να ζαλίσει, να αποσυντονίσει και να απομακρύνει τα κουνούπια από τον χώρο σας.

Σήτες στα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες

Μια απλή μέθοδος είναι να τοποθετήσουμε στα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες του σπιτιού μας ειδικά πλαίσια με σήτες, ώστε να εμποδίζουν τα κουνούπια να εισέρχονται στο εσωτερικό του σπιτιού μας. Παράλληλα, μια ακόμη χρηστική λύση, είναι να καλύψετε με κουνουπιέρες το κρεβάτι σας.

Ανάψτε κεριά που περιέχουν αιθέρια έλαια σιτρονέλας ή ευκαλύπτου

Τα αιθέρια έλαια και μάλιστα αυτά του ευκαλύπτου ή της σιτρινέλας μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των κουνουπιών. Ανάβοντας, κεριά που περιέχουν αυτά τα έλαια, μπορούν να απωθήσουν τα κουνούπια, καθώς στη μυρωδιά τους τα κουνούπια ζαλίζονται και υποχωρούν.

Αλλάξτε τις ώρες ποτίσματος των λουλουδιών

Το νερό ευνοεί την εμφάνιση κουνουπιών, φρόντισε να ποτίζεις τα φυτά σου νωρίς το πρωί. Με αυτό τον τρόπο προσφέρει ενυδάτωση στο χώμα και προστατεύεις τα φυτά σου, ενώ παράλληλα ο ήλιος μέσα στη μέρα θα εξαφανίσει τα νερά από τον κήπο σας ή το μπαλκόνι σας.