Eπεισόδια στην Τήνο για τις ανεμογεννήτριες

Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν στην Τήνο, όταν αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν κατά κατοίκων του νησιού, οι οποίοι εδώ και μήνες αντιστέκονται στην εγκατάσταση αιολικού σταθμού στην περιοχή Πράσα.

Ad - Διαφήμιση

Για να διασφαλιστεί η διέλευση των μηχανημάτων, με εντολή του εισαγγελέα Σύρου είχε αποκλειστεί ο επαρχιακός δρόμος που συνδέει τη χώρα με τα μεγαλύτερα χωριά, με αποτέλεσμα το νησί να «κοπεί» στο δύο.

Συγκεντρωμένοι πολίτες, διαμαρτυρόμενοι είχαν σηκώσει πανό που έγραφε «Οι πράσινες μπίζνες θυσιάζουν το περιβάλλον και τις ανάγκες μας στα επιχειρηματικά συμφέροντα». Οι άνδρες των ΜΑΤ παρατάχθηκαν δίπλα στις μπετονιέρες και μπροστά στους συγκεντρωμένους και προσπάθησαν να τους απωθήσουν όπου και δημιουργήθηκαν συμπλοκές και προσαγωγές.

Οι κάτοικοι τονίζουν ότι οι ανεμογεννήτριες, που θα τοποθετηθούν κοντά σε δύο χωριά εξαιρετικής ομορφιάς, Καρδιανή και Υστέρνια, θα αλλοιώσουν το φυσικό τοπίο.

Επιπλέον, καταγγέλλουν την εταιρεία ότι έχει καταπατήσει δημόσιες εκτάσεις προκειμένου να συνεχίσει τις εργασίες της.

Ακολούθησε το βράδυ ειρηνική συγκέντρωση πολιτών της Τήνου έξω από το Αστυνομικό Τμήμα του νησιού διαμαρτυρόμενοι για την σύλληψη 10 πολιτών.