15.2 C
Peristeri
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Αρχική Περιστέρι Το αντι-εκπαιδευτικό νομοσχέδιο καταγγέλλουν η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Περιστερίου και ο...

Το αντι-εκπαιδευτικό νομοσχέδιο καταγγέλλουν η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Περιστερίου και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου

yp_paideias__vang

Ad - Διαφήμιση

Το αντι-εκπαιδευτικό νομοσχέδιο που το Υπουργείο Παιδείας επέλεξε να φέρει σε συζήτηση, εν μέσω πανδημίας καταγγέλλουν η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Περιστερίου και ο  Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Έλλη Aλεξίου».

Ο πυρήνας του πολυνομοσχεδίου, περιέχει όλα τα στοιχεία των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών: Αξιολόγηση, πειθάρχηση, ανταγωνισμός, κατηγοριοποίηση, αριστεία, απόρριψη, περικοπές, ταξικοί φραγμοί.

Με την πρώτη εφαρμογή των μέτρων για την Α Δημοτικού για το σχολικό έτος 2020-2021 χάνονται 20 τμήματα, 160 διδακτικές ώρες και 23 θέσεις εκπαιδευτικών!

Ταυτόχρονα, την Παρασκευή 8/5 η κυβέρνηση ψήφισε ρύθμιση η οποία επιτρέπει την εγκατάσταση καμερών για την παρακολούθηση του μαθήματος, με πρόσχημα την αδυναμία μαθητών να προσέρχονται στο σχολείο λόγω της πανδημίας, και την επέκταση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και εκτός πανδημίας .
Ειδικά με τη ρύθμιση για τις κάμερες και τα on – line μαθήματα ανοίγουν επικίνδυνοι δρόμοι για την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία. Πρόκειται για άκρως αντιδραστική εξέλιξη αφού όχι μόνο δεν πατάει σε κανένα παιδαγωγικό κριτήριο, αλλά παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών.

Απέναντι σε μια τέτοια αντιδραστική πολιτική ο μόνος δρόμος είναι η ενεργοποίηση και η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, η συλλογική πάλη, η πίστη στους μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες. Να σημάνουμε ξεσηκωμό. Να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα στα χέρια μας, να υπερασπιστούμε το Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο για όλα τα παιδιά, να υπερασπιστούμε τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα.