Η αγορά του Περιστερίου την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των καταστημάτων

Με τα νέα δεδομένα ήρθαν αντιμέτωποι τη Δευτέρα καταστηματάρχες και καταναλωτές στην πόλη μας το Περιστέρι, ύστερα από την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης της άρσης των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίαςCovid-19.

Ad - Διαφήμιση

Πρωταγωνιστές οι μάσκες, τα αντισηπτικά και τα γάντια, ενώ τα περισσότερα προϊόντα/εμπορεύματα ψεκάζονται και απολυμαίνονται με ατμοκαθαριστές. Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε τους εμπορικούς δρόμους της περιοχής μας αλλά η καταναλωτική κίνηση ήταν μουδιασμένη. Η αισιοδοξία των καταστηματαρχών, εναλλάσσεται με την αγωνία τους για το μέλλον.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Περιστερίου Ιωάννης Καλαντώνης έκανε έναν πρώτο απολογισμό για την «πρεμιέρα» λειτουργίας των καταστημάτων στο Περιστέρι.

«Με αισιοδοξία οι εμπορικές επιχειρήσεις του Περιστερίου υποδέχθηκαν ξανά τους καταναλωτές, τηρώντας απόλυτα τα μέτρα Υγειονομικής Προστασίας, φροντίζοντας πάνω από όλα για την υγεία καταναλωτών και εργαζομένων. Ζητάμε στήριξη από τους καταναλωτές αλλά κυρίως ζητάμε στήριξη από το κράτος. Φοροελαφρύνσεις, ενοίκια, δημοτικά τέλη και χρηματοδοτικά εργαλεία, αποτελούν τους κύριους άξονες που θα βοηθήσουν την επιβίωση χιλιάδων επιχειρήσεων και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Ο Εμπορικός σύλλογος σε συνεργασία με τον Δήμο Περιστερίου βρέθηκε κοντά στον εμπορικό κόσμο κατά το πρώτο άνοιγμα των καταστημάτων διανέμοντας απολυμαντικά και ενημερωτικά φυλλάδια με τους κανόνες υγιεινής. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και τις ευχές μας για την καλύτερη επανεκκίνηση της τοπικής αγοράς. Πρέπει να στηρίξουμε την τοπική αγορά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Πρέπει ο,τι χρήματα υπάρχουν να μείνουν στην περιοχή μας”.