Οι σημερινές εξελίξεις για τον κορονοϊό στην Ελλάδα: 13 νέα κρούσματα, 32 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, 2 νέοι θάνατοι – Τέλος στο καθημερινό ραντεβού με τον κ. Τσιόδρα

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, κ. Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 13 νέα κρούσματα και δύο ακόμα θανάτους μεταξύ των οποίων και του Δημήτρη Κρεμαστινού.

Ad - Διαφήμιση

Όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής, παγκοσμίως καταγράφονται 3.950.000 κρούσματα, 272.796 έχουν πεθάνει, ενώ 1.359.000 έχουν αναρρώσει.

Εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, ο υφυπουργός Β. Κοντοζαμάνης εξέφρασε συλλυπητήρια για το θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού. Ανάλογη αναφορά έκανε και ο Σ. Τσιόδρας και ο κ. Χαρδαλιάς που αναφέρθηκαν στο έργο του Δημήτρη Κρεμαστινού.

Στην Ελλάδα ανακοινώνονται:

13 νέα κρούσματα, 6 από χώρους συνάθροισης – 2.691 συνολικά, 603 σχετίζονται με ταξίδια στο εξωτερικό, 1.349 με ήδη γνωστό κρούσματα
32 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ – 67 έτη διάμεση ηλικία. Οι 9 είναι γυναίκες, 97% με υποκείμενο νόσημα
85 έχουν πάρει εξιτήριο
2 νέοι θάνατοι – 150 συνολικά στην Ελλάδα, 40% γυναίκες, με 75 έτη διάμεση ηλικία
94.291 δείγματα έχουν ελεγχθεί κλινικά

Πιθανολογείται ότι η επίδραση του καλοκαιριού δεν θα έχει σημαντικές επιπτώσεις. Θα το δούμε είπε ο κ. Τσιόδρας και επισήμανε τη σημασία που έχει για όλους η τήρηση των μέτρων και των κανόνων.

Χαρδαλιάς: Παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός νομού

Ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε νέες αυστηρές συστάσεις προς όλους όσοι παραβιάζουν τα μέτρα περιορισμού διάδοσης της πανδημίας του κορονοϊού. Τις τελευταίες 4 μέρες έχουν καταγραφεί 400 παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός νομού. Οι απαγορεύσεις ισχύουν.Απευθυνόμενος σε αυστηρό ύφος σε αυτούς που συναθροίζονται στις πλατείες, αγνοώντας τα μέτρα, ο κ. Χαρδαλιάς προειδοποίησε πως υπάρχει κίνδυνος να τα τινάξουμε όλα στον αέρα, καθώς τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή.

«Υπάρχει κίνδυνος να τα τινάξουμε όλα στον αέρα, δεν είναι ζήτημα της αστυνομίας, είναι ζήτημα ατομικής ευθύνης. Ούτε αντίσταση κάνουν κάποιοι ούτε μαγκιά δείχνουν. Η αστυνομία αντιμετωπίζει παραβατικές συμπεριφορές, όχι τον κοροναϊό. Στόχος είναι να μην χρειαστεί να κάνουμε βήματα προς τα πίσω και να μην θέσουμε σε κίνδυνο ό,τι έχουμε πετύχει. Μέχρι στιγμής έχουμε πετύχει το στόχο μας. Έχουμε δημιουργήσει όλοι μαζί μια γραμμή άμυνας απέναντι στην πανδημία, η οποία έως τώρα έχει αποτελέσματα. Δεν πρέπει όμως να κάνουμε το λάθος να πιστέψουμε ότι είμαστε ανίκητοι, ότι η μάχη αυτή έχει κριθεί. Ό,τι έχουμε καταφέρει, το οφείλουμε στην υπευθυνότητα και την πειθαρχία που έχουμε δείξει μέχρι σήμερα στην τήρηση των κανόνων. Χάρη σε αυτά τα στοιχεία, μπορέσαμε να αποφύγουμε μια αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων και να βρισκόμαστε σήμερα στη διαδικασία άρσης σταδιακά όλων των περιοριστικών μέτρων. Την ίδια αποφασιστικότητα, την ίδια πειθαρχία, την ίδια προσήλωση στο στόχο επιβάλλεται να δείξουμε και σε αυτή τη φάση της νέας μας προσπάθειας. Για να μη ραγίσει η ασπίδα προστασίας, που με τόσο κόπο και τόσες θυσίες έχουμε δημιουργήσει. Για να προχωρήσουμε με σταθερά βήματα. Για να προστατεύσουμε την υγεία τη δική μας και όλων όσων αγαπάμε. Για να μείνουμε πραγματικά ασφαλείας» είπε κλείνοντας ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Τέλος στην καθημερινή ενημέρωση με τους κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά

Θα αραιώσει η ενημέρωση Τσιόδρα – Χαρδαλιά το επόμενο διάστημα από τη στιγμή που ο κορονοϊός έχει κοπάσει στη χώρα μας και δεν κρίνεται απαραίτητη η καθημερινή συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Υγείας.

Η ενημέρωση θα πραγματοποιείτα πλέον Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά εκτός αν προκύψει κάποια έκτακτη ανάγκη.