Σημερινές εξελίξεις του κορονοϊού στην Ελλάδα: 21 νέα κρούσματα, 36 διασωληνωμένοι, 1 νέος θάνατος

Σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση από τον κ. Σωτήρη Τσιόδρα, εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας από τον νέο κορονοϊό παγκοσμίως καταγράφονται 3.757.000 κρούσματα και 259.459 θάνατοι, ενώ 1.258.000 έχουν αναρρώσει.

Ad - Διαφήμιση

Όσον αφορά στις εξελίξεις στην Ελλάδα καταγράφονται:

  • 21 νέα κρούσματα, 11 εκ των οποίων σε υγειονομική δομή των Ενόπλων Δυνάμεων – 2.663 συνολικά, 603 σχετιζόμενα με ταξίδια από το εξωτερικό – 1.326 με ήδη γνωστό κρούσματα
  • 36 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομείο – 68 έτη διάμεση ηλικία, 97% με υποκείμενο νόσημα
  • 82 πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία
  • 1 νέος θάνατος – 147 συνολικά, με διάμεση ηλικία 75 έτη, 93% με υποκείμενο νόσημα
  • 87.052 δείγματα έχουν ελεγχθεί κλινικά στην Ελλάδα.

Επίσης ενημέρωσε πως τα δείγματα που πάρθηκαν από τις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ είναι όλα αρνητικά.

Διευκρίνησε επίσης πως ο ιός δεν μεταδίδεται με τσίμπημα κουνουπιού. Ο αερισμός είναι σημαντικός καθώς και η σίτα για προστασία από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Θα πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση και για αυτόν τον ιό. Δεν αναιρεί η παρουσία του κορονοιού την παρουσία και άλλων ιών στην κοινότητα, τόνισε.

Ο κ. Χαρδαλιάς σε ό,τι αφορά τα take away και τα πάρτι, ανακοίνωσε ότι η ελληνική αστυνομία προχώρησε σε ελέγχους και έγιναν συλλήψεις, σε Λάρισα, Λαμία και Κηφισιά, ενώ ασκήθηκαν και διώξεις.

Σχετικά με την Αγία Παρασκευή, είπε ότι δεν παραπέμπουν σε εικόνες πολιτών που θέλουν να χαλαρώσουν, αλλά σε αυτούς που περιφρονούν το κράτος και τις εισηγήσεις – αδιαφορούν για τις ευθύνες απέναντι στις ευπαθείς ομάδες.

Επιδόθηκαν σε ακρότητες και πετροπόλεμο στην πλατεία Αγίου Ιωάννου και θα είναι καθημερινά κλειστή από 9 βράδυ έως 6 πρωί μέχρι νεωτέρας, ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς. Ο ιός ειναι ακόμα εδώ ο κίνδυνος τεράστιος, δεν θα διστάσουμε να προχωρήσουμε σε μέτρα όπου συνεχιστούν παρόμοιες καταστάσεις, παραμένουμε υπεύθυνοι τις επόμενες εβδομάδες.

Το ποια θα είναι η συνέχεια της προσπάθειας εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς, είναι στο χέρι μας να αφήσουμε τις 42 μέρες χωρίς πισωγυρίσματα. Βγαίνουμε με σύνεση και υπευθυνότητα, τηρούμε τα μέτρα, στο χέρι μας είναι να νικήσουμε τον πόλεμο.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται ήδη στην πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή και θα παραμένει κλειστή από τις εννέα το βράδυ μέχρι τις έξι το πρωί μέχρι νεωτέρας.