Κανένα θετικό δείγμα κορωνοϊού δεν εντόπισαν οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ

Από τους πρώτους περίπου 1.000 ελέγχους που πραγματοποίησαν τις τελευταίες 48 ώρες οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ δεν βρέθηκε ούτε ένα θετικό κρούσμα κορονοϊού. Τα τεστ πραγματοποιήθηκαν σε κλειστές μονάδες σε Αθήνα, Γαλάτσι, Νέα Σμύρνη, Κορυδαλλό, Δομοκό, Καρδίτσα και Θεσσαλονίκη.

Ad - Διαφήμιση

Οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ εστιάζουν προς το παρόν στις δομές κλειστών αλλά και ευάλωτων πληθυσμών για τις οποίες διατυπώνεται έντονη ανησυχία από τους ειδικούς μήπως εξελιχθούν σιωπηλά σε εστίες υπερμετάδοσης όπως στις δομές προσφύγων στο Κρανίδι και τη Ριτσώνα, ή στους οικισμούς Ρομά ή στην κλινική Ταξιάρχαι ή στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Ευ Ζην που είχαμε κρούσματα.

H αύξηση των εργαστηριακών ελέγχων θα αποκαλύψει, όπως χαρακτηριστικά εξήγησε ο Σωτήρης Τσιόδρας, κρυφές εστίες, κυρίως μεταξύ ασυμπτωματικών ασθενών που πιθανώς ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και σε άλλους πληθυσμούς υψηλού κινδύνου.

Ανάλογα με τα αποτελέσματα του ελέγχου θα ανοίγει ή θα κλείνει ο δρόμος της επιστροφής στις ποικίλες δραστηριότητες, εκπαιδευτικές, αθλητικές, εμπορικές, επιχειρηματικές κοκ κατά το επόμενο δίμηνο που αναμένεται να διαρκέσει αυτή η επιστροφή.