Κορονοϊός Ελλάδα: 10 νέα κρούσματα, 2642 συνολικά – Κανένας νέος θάνατος, 146 συνολικά

Σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση από τον κ. Τσιόδρα, εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας από τον νέο κορονοϊό παγκοσμίως καταγράφονται 3.675.000 κρούσματα και 253.241 θάνατοι, ενώ 1.211.00 ανέρρωσαν.

Ad - Διαφήμιση

Όπως ανακοίνωσε στην Ελλάδα καταγράφονται:

10 νέα κρούσματα – 2.642 συνολικά, 598 σχετιζόμενα με ταξίδια από το εξωτερικό – 1.317 με ήδη γνωστό κρούσματα
35 είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ – 67 έτη διάμεση ηλικία, 23% γυναίκες, 97% με υποκείμενο νόσημα
81 πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία
Κανένας νέος θάνατος – 146 συνολικά, 75 με διάμεση ηλικία έτη, 93,2% με υποκείμενο νόσημα
83.750 δείγματα έχουν ελεγχθεί κλινικά στην Ελλάδα.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι από κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ και πιθανώς θα αποκαλύψουν ασυμπτωματικούς ασθενείς, σημείωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Ο ίδιος επικαλέστηκε μελέτη στη Γαλλία που ο επανέλεγχος δειγμάτων έδειξε μόλυνση ένα μήνα πριν από την επίσημη άφιξη του ιού.

Αναφέρθηκε στην ημέρα υγιεινής των χεριών. Η 5η Μαΐου είναι η Παγκόσμια ημέρα για την Υγιεινή των Χεριών και, αναφέρει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, ιδιαίτερα η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε νοσηλευτές και μαίες και στην συμβολή τους στην ασφάλεια των ασθενών, μητέρων και παιδιών σε όλους τους χώρους παροχής υγείας.

Η υγιεινή των χεριών είναι από το σημαντικότερο μέτρων πρόληψης, επισήμανε ο κ. Τσιόδρας. Αν υιοθετήσουμε την υγιεινή των χεριών στην καθημερινότητά μας, τότε όλοι θα συμβάλλουμε στον περιορισμό της διασποράς του ιού.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως κάθε απόφασή μας επηρεάζει την εξέλιξη της πανδημίας. Αναφερόμενος στην πρώτη μέρα, είπε ότι οι συστάσεις για αποφυγή συγχρωτισμού είναι σημαντική. Χθες καταγράφηκαν 85 παραβάσεις για μη προβλεπόμενες μετακινήσεις.