Κορονοϊός Ελλάδα: 6 νέα κρούσματα, 1 νέος θάνατος, 37 διασωληνωμένοι

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, ο λοιμωξιολόγος και διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου που αναπλήρωσε για σήμερα τον κ. Τσιόδρα ανακοίνωσε 6 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 2626 και 1 ακόμα θάνατο.

Ad - Διαφήμιση

Σύμφωνα με την ενημέρωση καταγράφονται:

6 νέα κρούσματα, 2.626 συνολικά, 595 σχετιζόμενα με ταξίδια από το εξωτερικό, 1.303 με ήδη γνωστό κρούσματα
37 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομείο, 67 έτη διάμεση ηλικία
78 πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία
1 νέος θάνατος, 144 συνολικά με διάμεση ηλικία 75 έτη
79.332 δείγματα έχουν ελεγχθεί κλινικά στην Ελλάδα

Στη χώρα μας, ξεκινάμε μια νέα φάση, σε μια σχετική κανονικότητα με αργά βήματα. Δεν ξεχνάμε πως τα βασικά μέτρα είναι η απόσταση πάνω από 1,5 μέτρο, η υγιεινή χεριών και οι μάσκες, σημείωσε ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου.

Η μάσκα αποτελεί συμπληρωματικό μέτρο πρόληψης όταν δεν μπορεί να τηρηθεί η απόσταση. Στόχος η προστασία από τις εκκρίσεις από την ομιλία ή το φτάρνισμα.

Αυτές που δεν πρέπει να επιλέγει το κοινό είναι αυτές με βαλβίδα εκτροπής.

Σε αυτοσχέδια μάσκα κατά προτίμηση το είδος να είναι βαμβακερό. Μπορεί να πλυθεί και να επαναχρησιμοποιηθεί.

Η μάσκα έχει κανόνες για να μη μολυνθούμε. Χρειάζεται καλή υγιεινή. Με ψυχραιμία και υπομονή, αλλά και τη συμμόρφωση όλων θα προχωρήσουμε.

Χαρδαλιάς: Τηρούμε τους κανόνες για να μην έχουμε νέες απαγορεύσεις

Κλείνει μια περίοδος, έπειτα από 6 εβδομάδες με πρωτόγνωρες απαγορεύσεις και διαδικασίες. Ολοκληρώνονται αύριο στις 6 το πρωί, είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Μπορέσαμε να σπάσουμε την αλυσίδα του ιού, αλλά τώρα το στοίχημα είναι δύσκολο και πιο σύνθετο. Να μείνουμε ασφαλείς και να μη δώσουμε χώρο στον ιό να εξαπλωθεί.

Είναι σημαντικό γιατί το εγχείρημα θα κρίνει τα πάντα για την καθημερινότητα και την πατρίδα μας. Ο ιός είναι εδώ και ο καθένας μπορεί να τον μεταφέρει. Είναι ο ιός που απέβη μοιραίως για συμπολίτες μας στην Ελλάδα και πολλοί περισσότερους σε άλλες χώρες.

Παραμένει ο ιός και απειλεί τις ζωές μας και την πατρίδα μας. Καλούμαστε να υψώσουμε νέο τείχος σε μια μάχη που θα κρίνει το αύριο. Τηρούμε τους κανόνες; Προχωράμε μέρα με την μέρα στο σχέδιο αποκλιμάκωσης και τις επόμενες φάσεις. Με τη νέα κανονικότητα να έρχεται όλο και πιο κοντά.

Ο κίνδυνος για φρένο στην αποκλιμάκωση φαντάζει μονόδρομος εάν δεν τηρούμε τους κανόνες και έχουμε νέα κρούσματα. Γυρίζουμε τόσο πίσω στις ψυχοφθόρες καταστάσεις.

Να αποδείξουμε ξανά σε αυτό το κομβικό σημείο του πολέμου:
-τηρούμε τους κανόνες: χέρια πλένουμε, αποστάσεις κρατάμε, μάσκες φοράμε
-δεν συγχρονιζόμαστε με φίλους άνω των 10 ατόμων

Μασάζ και πέρσοναλ προπονήσεις ή γιόγκα δεν επιτρέπονται.

Στα κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, οι αποστάσεις θα πρέπει να γίνονται στους έως τώρα καθορισμένους χώρους.

Οι μετακινήσεις είναι ελεύθερες εντός Αττικής. Οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου δεν μπορούν να μετακινηθούν στα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Τα 1496 κρούσματα, δηλαδή 55.9% ήταν στην Αττική, σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ευρυτανία, Λακωνία και Φωκίδα δεν είχαν κανένα κρούσματα.

Τα περισσότερα κρούσματα ήταν σε Αθήνα, Κηφισιά, Θεσαλονίκη, Καστοριά, Ψυχικό, Χαλάνδρι, Περιστέρι, Λάρισα, Πάτρα, Νέα Σμύρνη, Μαρούσι, Νέα Ιωνία, Ξάνθη και Εορδαία.

Κρούσματα Ελλάδα 3.5