Οι σημερινές εξελίξεις για τον κορονοϊό στην Ελλάδα: 8 νέα κρούσματα, 3 νέοι θάνατοι, 37 διασωληνωμένοι

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας για τον νέο κορονοϊό, κ. Σωτήρης Τσιόδρας, στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση:

Ad - Διαφήμιση

-8 νέα κρούσματα – 2.620 συνολικά, 593 σχετιζόμενα με ταξίδια από το εξωτερικό – 1.301 με ήδη γνωστά κρούσματα

-37 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ – 67 έτη διάμεση ηλικία, 92% με υποκείμενο νόσημα

-77 πήραν εξιτήριο

3 νέοι θάνατοι έχουν καταγραφεί – 143 συνολικά στην Ελλάδα από κορονοϊό, 74 έτη διάμεση ηλικία, 92% με υποκείμενο νόσημα.

78.207 δείγματα έχουν ελεγχθεί κλινικά

Οι πρώτες Κινητές Ομάδες ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση της COVID-19 ξεκινούν τη Δευτέρα 4 Μαΐου. Όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ, ειδοποιήθηκαν και προσήλθαν οι πρώτοι επιτυχόντες νοσηλευτές και οδηγοί, οι οποίοι υπεβλήθησαν στον σχετικό έλεγχο για την ανίχνευση τυχόν ύπαρξης του ιού SARS-CoV-2. Τα αποτελέσματα του ελέγχου αναμένονται εντός της ημέρας και αμέσως μετά θα ολοκληρωθεί η πρόσληψή τους.

Η ίδια διαδικασία θα τηρηθεί για όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση πρόσληψης του ΕΟΔΥ και εργαστούν στο πρόγραμμα. Σταδιακά, και σύμφωνα με τις ανάγκες και τον σχεδιασμό του Οργανισμού, θα προσληφθούν 500 νοσηλευτές, 500 οδηγοί και 100 διοικητικοί υπάλληλοι σε όλη την επικράτεια.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠA «Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα 2014-2020».

Χαρδαλιάς: Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι πρέπει να τηρούμε όλους τους κανόνες στη νέα καθημερινότητα. Και νέα κρούσματα θα έχουμε και νέους θανάτους. Προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε στη νέα φάση. Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη.

Για τη μάσκα, είπε ότι οι τελικές προτάσεις των επιστημόνων έχουν αλλάξει, καθώς κινούμαστε σε αχαρτογράφητα νερά. Από τη Δευτέρα, ισχύουν:

-για τους πολίτες, υποχρεωτικά στα ΜΜΜ , ταξί, ασανσερ, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, νοσοκομεία
– για τους εργαζόμενους ΜΜΜ ταξί, σε μη τυποποιημένα τρόφιμα στα σουπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων, σε ιατρεία, νοσοκομεία, διαγνωστικά κέντρα, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Για τα υπόλοιπα, σε κλειστούς χώρους, γίνεται απλώς σύσταση.