Ανησυχία στο Κρανίδι από τα 150 κρούσματα κορονοϊού

Για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μετά τον εντοπισμό 150 θετικών στον κορωνοϊό ατόμων σε δομή μεταναστών στο Κρανίδι, μίλησε ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος.

Ad - Διαφήμιση

“Επικρατεί ανησυχία ανάμεσα στους πολίτες του δήμου Ερμιονίδας τόσο για τα ήδη υπάρχοντα θετικά δείγματα, αλλά και κυρίως για τα 170 άτομα από τα οποία λήφθηκαν χθες δείγματα και τα αποτελέσματά τους αναμένονται σήμερα το βράδυ. Πρόκειται για άτομα που είχαν έρθει σε επαφή με τους μετανάστες. Αυτό θα κρίνει την πορεία και εξέλιξη της υπόθεσης», υποστήριξε ο δήμαρχος.

Τα πρώτα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην περιοχή και πλέον έχουν ιαθεί πλήρως ήταν στις 6 και 7 Μαρτίου, ενώ το επόμενο που είχε σχέση με τη δομή ήταν μια υπάλληλος του ξενοδοχείου. «Θα φροντίσουμε να τηρηθούν τα μέτρα που πρέπει», τόνισε ο δήμαρχος.

Το θετικό είναι πως και οι 150 είναι ασυμπτωματικοί και καλά στην υγεία τους.

Οι άνδρες του στρατού έστησαν σκηνές έξω από το ξενοδοχείο, προκειμένου να ελέγχουν την κατάσταση. Εκεί θα διενεργούνται επίσης και οι εξετάσεις από μόνιμο υγειονομικό προσωπικό που θα μείνει στο ξενοδοχείο το οποίο από τη Μεγάλη Πέμπτη τέθηκε σε καραντίνα.

Οι θετικοί ευπαθείς θα διαχωριστούν από τους υπόλοιπους και θα απομονωθούν εκτός ξενοδοχείου, ενώ οι αρνητικοί ευπαθείς θα απομονωθούν εντός τους ξενοδοχείου. Η ιχνηλάτηση των επαφών έχει αρχίσει. Μέχρι στιγμής διασπορά εντός της κοινότητας δεν υπάρχει.